Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 18:24

Στο Αγρίνιο το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» (Σ/Κ 19-20/11/2022)

Δύο σπουδαίες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, θα λάβουν χώρα το Νοέμβριο στο Αγρίνιο. Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Αμφότερες οι εν λόγω εκδηλώσεις, που χαρακτηρίζονται από τη μαζική συμμετοχή και τη γιορτινή ατμόσφαιρα, επιστρέφουν με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις.

Ειδικότερα, στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», που πραγματοποιείται για 4η φορά, θα υπάρξει και ειδική κατηγορία (παιδικό) διαγωνιζομένων ομάδων για παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίες θα κληθούν να λύσουν γρίφους με θεματολογία από τους Μύθους του Αισώπου. Στη 2η κατηγορία (Γυμνάσιο-Λύκειο-Ενήλικες) μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες αποτελούμενες από 3 έως 8 μέλη, σε ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που θα διαδραματιστεί στην πόλη του Αγρινίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», που διοργανώνεται για 5η φορά, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται, για αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) που δεν έχουν συναγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής σε αυτούς. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν την έναρξη των αγώνων, θα λάβουν χώρα ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά στην Πλατεία Δημοκρατίας. 

Πρόκειται για ένα διήμερο που κυριολεκτικά προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι να βγουν όλοι στους δρόμους, να αθληθούν, αλλά και να αναζητήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης!

Ηλεκτρονικά και δια ζώσης οι δηλώσεις συμμετοχής

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, δύο κορυφαίες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Πρόκειται, για το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ», στις οποίες οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει. Για πρώτη φορά φέτος, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, είτε ως διαγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές, μπορούν να υποβάλλουν και ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  geagr.gr, όπου μπορεί κανείς επίσης να ενημερωθεί διεξοδικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα δηλώσεων δια ζώσης, από την Τετάρτη 16-11 έως και το Σάββατο 20-11 (έως την Παρασκευή 19-11 για το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού») και ώρα 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Διευκρινίζεται, ότι όσοι υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ», πρέπει απαραιτήτως να προμηθευτούν τον αριθμό συμμετοχής δια ζώσης. Η παραλαβή θα πραγματοποιείται στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου τις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες. Συμμετέχοντες στον αγώνα δίχως νούμερο δεν μπορούν να λάβουν μετάλλιο. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (26410 24767).

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα