Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 13:48

Παρουσίαση του λευκώματος «Η Εκστρατεία της Μικράς Ασίας» απο την Βυρωνική Εταιρεία Ι.Π. Μεσολογγίου (Κυρ 4/12/2022 11:00 πμ)

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει την β΄ έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος «Η Εκστρατεία της Μικράς Ασίας», σε εκδήλωση που διοργανώνει στις 4 Δεκεμβρίου 2022.
 
Το λεύκωμα περιλαμβάνει 276 φωτογραφίες από το πλουσιότατο για την περίοδο Φωτογραφικό Αρχείο της ΙΕΕΕ, που χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 1920 έως το καλοκαίρι του 1922, ενώ έχει εμπλουτιστεί με υλικό από το Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων της ΙΕΕΕ, άρθρα από τον Τύπο και αποσπάσματα από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα.
 
Η έκδοση αυτή, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί φόρο τιμής στον επί σειρά ετών Γενικό Γραμματέα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, αείμνηστο Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάνα, στον οποίο οφείλεται η πρώτη έκδοση.
 
Πρόγραμμα
 
• Προλόγισμα από την Πρόεδρο Ροδάνθη Φλώρου.
• Ομιλία από την Κα Ανδρονίκη Μαρκασιώτη, επιμελήτρια Φωτογραφικού Αρχείου Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, με θέμα: «Η Μικρασιατική Εκστρατεία μέσα από το Φωτογραφικό Αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου».
«Σμύρνης Ενθύμιον» Μουσική και τραγούδια από την παράδοση της Ιωνίας με την ορχήστρα «Psalterio Ensemble». Ερμηνεία: Μιχαέλα Παπαχρυσάνθου, ούτι: Χρήστος Ζήσης, κρουστά: Γιώργος Λιούλιος. Συμπράττει ο Σπύρος Χολέβας, κιθάρα.
• Την εκδήλωση Θα συντονισει η Ταμιας του ΔΣ, Τζένη Χαραλαμποπούλου-Κανούτα.
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα