Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 15:23

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (Κυρ 15/1/2023)

Τη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά θα τιμήσει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου, η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 18:30’ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μακαριστό Μητροπολίτη, με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, αρχιμ. Γαβριήλ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με βυζαντινούς ύμνους η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό θα εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Τιμία Κάρα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Δαυίδ του εν Ευβοία. Η επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17:00’ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Θα παραμείνει στον Ναό έως την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 16:00’, οπότε και θα μεταφερθεί στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 15:24
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα