Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 14:07

Ένα Αποκριάτικο Καρναβαλικό τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας (Σαβ 25 - Δευ 27/2/2023)

Όλα έτοιμα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 

Ελάτε να το ζήσουμε όλοι μαζί!!!

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι  αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις  με το 3ο Παιδικό Καρναβάλι στην Βόνιτσα και το παιδικό πάρτι στην Πλαγιά. 

Τα παιδιά  διασκέδασαν με την ψυχή τους , ξεφάντωσαν και έπαιξαν με τον μάγο τις κλόουν και την μασκότ «ΜΙΝΙ». Ήδη προετοιμάζονται και σκέφτονται  το 4ο παιδικό καρναβάλι που θα γίνει στην Κατούνα . 

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , στο τελευταίο τριήμερο των Αποκριών   διοργανώνει ένα σύνολο εκδηλώσεων χαράς και κεφιού. Το κορυφαίο γεγονός παραμένει το δρώμενο της Καθαράς Δευτέρας στην Βόνιτσα ο «Γληγοράκης Αχυρένιος» .

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα έχουμε σε πολλές περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 

Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων θα ξεκινήσει  το Σάββατο 25  Φεβρουαρίου στην Πάλαιρο και θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου  στην Βόνιτσα με τα «Γληγοράκεια 2023» και τα παραδοσιακά κούλουμα 11 ωραία μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην ΠΑΛΑΙΡΟ : 

Με καρναβαλική πεζοπόρος παρέλαση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στις 16.30 μμ. 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το παλιό Δημοτικό Σχολείο Παλαίρου και θα καταλήξει στην Πλατεία Παλαίρου στην παραλία με πρόγραμμα με μαγικά για τα παιδιά και στην συνέχεια live πάρτι για τους μεγάλους με dj για ατέλειωτό χορό και διασκέδαση. 

Το κέφι είναι σίγουρο πως θα φτάσει στα ύψη και οι συμμετοχές είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. 

Η Πάλαιρος δημιουργεί το δικό της αποκριάτικο καρναβάλι που είναι σίγουρο ότι θα το καθιερώσει τα επόμενα χρόνια.

Η βραδιά θα κλείσει με το κάψιμο του Βασίλειά Καρνάβαλου στην πλατεία της Παλαίρου στην παραλία.

Στην  ΚΑΤΟΥΝΑ : Με Αποκριάτικο Πάρτι με κλόουν και μάγο και πολύ χορό και διασκέδαση  την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00 πμ στην Πλατεία Κατούνας. Το πάρτι θα ανοίξουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Μεδεώνος που με τους ήχους αποκριάτικης μουσικής θα ξεκινήσουν από το δημοτικό σχολείο και θα καταλήξουν στην πλατεία Κατούνας .

Στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ : Το Αποκριάτικο Καρναβάλι δυναμικά και με μεγάλη εθελοντική προσφορά είναι πάλι στο Μοναστηράκι την  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:30.  Οι «βλάχοι» με όλο το ασκέρι θα κατεβάσουν το άρμα της νύφης και του γαμπρού στην πλατεία του Μοναστηριακού όπου το γλέντι θα στηθεί και θα ξεσηκώσει όλο το χωριό . Στο τέλος ο καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά και η διασκέδαση θα συνεχιστεί σε όλο το Μοναστηράκι

Στο ΘΥΡΡΕΙΟ : Ζωντανεύει πάλι το Αποκριάτικο Καρναβάλι – Πάρτι των παιδιών του Θυρρείου  την  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 17:00.  Με πολύ κέφι και διάθεση θα ξεσηκώσουν μικροί και μεγάλοι τους κατοίκους του Θυρρείου και   θα δώσουν ζωντάνια στο Χωριό . Αφού  θα γυρίσουν όλα τα στενά θα καταλήξουν στην Πλατεία όπου και θα στηθεί ατέλειωτο πάρτι και στο τελος θα κλείσουν  καίγοντας με την σειρά τους τον καρνάβαλο και δίνοντας πάλι ραντεβού για την επόμενη χρονιά 

Στην ΒΟΝΙΤΣΑ :  «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ» 2023 την Καθαρά  Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 15.30 μμ. Ο Γληγοράκης Αχυρένιος που φέτος μας έρχεται από το Βέλγιο  προβληματισμένος και «κυριολεκτικά σκασμένος» για το  Sqatargate και το ρόλος της Εύας μας.  (Ανακοίνωση για τα :  «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ» 2023 θα υπάρχει σε ξεχωριστό δελτίο τύπου αύριο)

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης ενισχύει και στηρίζει και τα αποκριάτικα ξεφαντώματα με φαγητό , μουσική και πολύ χορό , πολιτιστικών συλλόγων και φορέων που θα γίνουν  :

ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ: Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ  το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19:00 η «Τρίτη Ηλικία» θα δώσει το δικό της αποκριάτικο πάρτι 

ΣΤΗΝ ΚΩΝΩΠΙΝΑ : Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 20:30  ξεφάντωμα με φαγητό , μουσική  και ατέλειωτο χορό στο κτήριο του  Πολιτιστικού Κέντρου Κωνωπίνας . Μια συνεργασία  της  Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας και του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «ΟΙ Δώδεκα ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ»

ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ  : Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21.30  . Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιαμπέλων ο «ΜΥΛΟΣ», θα πραγματοποιήσει ζωντανή μουσική βραδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αγίου Κοσμά» στα Παλιάμπελα 

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ : Την Κυριακή  26 Φεβρουαρίου στις 21:00.   Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ,θα πραγματοποιήσει ζωντανή μουσική βραδιά στον Άγιο Νικόλαο

Η  σπουδαιότερη  παράμετρος των  φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων   είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρόνο.

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά, συμμετοχή από μαθητές, φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.

Ένα πενθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όχι μόνο οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μας.

Ας γίνουν λοιπόν  οι μέρες αυτές πηγή χαράς και διασκέδασης για όλους.

Σας προσκαλώ όλους σε ένα πολύχρωμο ξεφάντωμα για τις Απόκριες 2023, στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Είναι μια ωραία ευκαιρία στις πιεστικές εποχές που ζούμε να ξεχαστούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας .

Όλοι μαζί γιορτάζουμε!!!!

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα