Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 18:16

Ι. Π. Μεσολογγίου: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στο Κτίριο Χρυσόγελου (Σ/Κ 18-19/3/2023)

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ –ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας –ΕΨΥΠΕΑ και το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Φάσματος του Αυτισμού του Γ.Ν.Π «Η Αγία Σοφία», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, διοργανώνουν διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Συν-ομιλώ για τον Αυτισμό», το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023 στο κτίριο Χρυσόγελου , στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Η διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περιλαμβάνει τα εξής:

- Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30, θα παρουσιαστεί η δραστηριότητα και λειτουργία του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών του Φάσματος του Αυτισμού του Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία», καθώς και του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα: «Οικογένεια και Αυτισμός: Προσαρμογή και Ανθεκτικότητα». Ομιλήτριες θα είναι οι κ.κ. Ευδοκία Ταγκούλη, Παιδοψυχίατρος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Διευθύντρια Ε.Σ.Υ του Γ.Ν.Π «Η Αγία Σοφία», και η Δρ. Βασιλική Ντρε ,Msc, Phd Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παιδιατρική και Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια, Επισκέπτρια Υγείας και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γ.Ν.Π «Η Αγία Σοφία». Η παρουσίαση της δραστηριότητας του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ  θα πραγματοποιηθεί από την κα Αντιγόνη Τρούπου, Λογοθεραπεύτρια της ΕΨΥΠΕΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, θα υπάρξει ειδικό μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή του κου Δημήτρη Μανωλάτου,Διευθυντή του Μουσικού Ομίλου του Ιωσήφ Ρωγώνκαι τουκου Νίκου Παπαδογιώργου, Μουσικού και Εκπαιδευτικού. Το εικαστικό έργο που πλαισιώνει τα ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης ανήκει στον Εικαστικό, κο Νίκο Ντούμακαι η επιμέλεια του κολάζ στον εικαστικόκο Γιάννη Ρόμπολα.

- Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί βιωματική συζήτηση με γονείς παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού. Η συζήτηση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Πρόεδρου του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ κου Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη και θα την συντονίσουν οι κ.κ. Ευδοκία Ταγκούλη, Δρ. Βασιλική Ντρε από το Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία» και η Δρ.Κατερίνα Καραϊβάζογλου, Παιδοψυχίατρος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ . Να σημειωθεί ότι για τη συμμετοχή των γονέων στη βιωματική συζήτηση είναι απαραίτητη η εγγραφή τους μέσω της ΕΨΥΠΕΑ, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2631055661 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα