Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 13:22

3ο CITY TRAIL AGRINIO (Κυρ 7/5/2023 10:15 Αγώνας δρόμου 12,5 χλμ & 12:30 Αγώνας δρόμου 5,8 χλμ)

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο  3οCitytrailagrinio που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

Ο Αγώνας  πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Μαΐου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου  Αγίου Χριστοφόρου και περιλαμβάνει δύο αγώνες δρόμου 12.500 χλμ  &  5.800 χλμ  με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημοκρατίας.  

«Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των αθλητικών συλλόγων  της πόλης και στηρίζουμε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο τον μαζικό αθλητισμό. Περιμένουμε τους Αγρινιώτες να δηλώσουν συμμετοχή και να χαρούν τις όμορφες διαδρομές του Αγώνα», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :


Α. Αγώνας δρόμου  12,5χλμ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:15 π.μ.

Πληροφορίες διαδρομής:  H διαδρομή του  αγώνα  κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μονοπάτια εντός του δασυλλίου Αγ. Χριστοφόρου και του Παπαστράτειου Δημοτικού πάρκου , τα οποία είναι σηματοδοτημένα, ώστε να μη χαθούν οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια του αγώνα. Από το σύνολο της διαδρομής τα 2,5 χλμ είναι βατά μονοπάτια, τα 3,5 χλμ είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα 6,5 χωματόδρομος.

Αναλυτική περιγραφή διαδρομής:
 Η αθλητική εκδήλωση των 12,5 χιλιομέτρων,  έχει εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας της πόλης του Αγρινίου. Αρχικά και για 1.200 μέτρα περίπου κινούμαστε σε άσφαλτο και στις οδούς  Μπαϊμπά , Θεοτοκοπούλου (περνάμε κοντά από την εκκλησία του νέου Αγίου Χριστοφόρου), Αγίου Χριστοφόρου όπου περίπου πριν την συμπλήρωση του 1ου χιλιομέτρου αρχίζουμε να ανηφορίζουμε κερδίζοντας λίγα υψομετρικά. Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ασφάλτινου χιλιομέτρου μπαίνουμε για 200 μέτρα σε φαρδύ μονοπάτι που η έξοδό του οδηγεί στην παλιά εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου και στις παρυφές του περιαστικού δασυλλίου στο οποίο κινείται στην συνέχεια η διαδρομή. Ακολουθώντας πλέον τα σημάδια  μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι πίσω από την βρύση που σε 200 μέτρα μας βγάζει σε χωματόδρομο στον οποίο στρίβουμε δεξιά προς χαρακτηριστική σιδερένια μπάρα. Η διαδρομή συνεχίζει αριστερά σε έντονη ανηφόρα αρχικά για λίγα μέτρα ασφάλτινη και κατόπιν σε χωματόδρομο που μας οδηγεί ψηλά πάνω από την πόλη στο 4χιλ όπου συναντάμε και τον πρώτο σταθμό.

Εδώ είναι και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μπροστά μας απλώνονται δύο  περίπου χιλιόμετρα κατηφορικών μονοπατιών που μας οδηγούν σε χωματόδρομο και στο 6ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής. Ανηφοροκατηφόρες μέχρι το 8ο χιλιόμετρο και κατηφόρα σε τσιμεντόδρομο βγάζουν στο δρόμο των Αγίων Πάντων από όπου κατηφορίζουμε πλέον πάλι προς την πόλη του Αγρινίου. Μπαίνουμε στον αστικό ιστό της πόλης μπροστά από το παλιό νοσοκομείο (όπου συναντάμε τον δεύτερο σταθμό) και παρακάτω στο γήπεδο του Παναιτωλικού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη για να μπούμε από σκαλοπάτια μέσα στο πάρκο της πόλης (*). Διασχίζουμε κομμάτι του πάρκου σε χωμάτινο τερέν και ξανασυναντάμε ασφάλτινα τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής που διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης (οδός Αφοί Παπαστράτου) προς τον τερματισμό.

Χρονικό όριο: 2 ώρες και 15 λεπτά        

Μήκος διαδρομής: 12,5 χιλιόμετρα (ασφαλτο 3,5/ χωματοδρομος 6,5/ μονοπατια 2,5)

Θετική υψομετρική ανάβαση: 355 μέτρα

Σταθμοί ανεφοδιασμού (ΣΤΕΚ) : 2


Β. Αγώνας δρόμου 5,800 χλμ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:30 π.μ.

Πληροφορίες διαδρομής:  Οι αθλούμενοι θα κινηθούν εντός της πόλης του Αγρινίου του δασυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου  και του Παπαστράτειου Δημοτικού πάρκου, κατά το μεγαλύτερο διάστημα σε άσφαλτο χωρίς υψομετρικές διαφορές. Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει δέκα πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα.

Για ηλεκτρονικές εγγραφές: https://event.athletopia.com/citytrailagrinio2023?step=1

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

AMVRAKIA NEW BANNER

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

PRESTIGE CAFE ΑΓΡΙΝΙΟ DELIVERY

ΠΑΓΩΤΑ FRIKOM ΜΠΑΛΩΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΟΠΥ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

Επιχειρείν Δυτικά