Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 10:11

Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας (Σ/Κ 20-21/5/2023)

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάζει η Εκκλησία μας, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λουτρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον π. Γεώργιο Τηγάνη.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Την Κυριακή του Τυφλού, 21 Μαΐου 2023 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένη και η τοπική μας Εκκλησία τιμά την Σύναξη πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Αγρινίου

Το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 19:00’ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων στα προπύλαια του Ιερού Ναού και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Βαρειάς Τριχωνίδος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μακαρίου Αντωνοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Μαλεσιάδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ζαχαρία Σπυρόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παλαιομάνινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Βασιλείου Μπρέσιακα, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παπαδατών Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Ντόβα. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Κουρτελεΐκων Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

Εκδηλώσεις Σήμερα

AMVRAKIA NEW BANNER

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

PRESTIGE CAFE ΑΓΡΙΝΙΟ DELIVERY

ΠΑΓΩΤΑ FRIKOM ΜΠΑΛΩΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΟΠΥ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ