Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 17:54

Η εικαστική έκθεση «Αντικατοπτρισμοί» στο Μεσολόγγι (Εγκαίνια Σαβ 27/5 - διάρκεια εως Δευ 10/7/2023)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Λάμπρου Κατσαντώνη και της Ίνας Καραγεώργου με τίτλο «Αντικατοπτρισμοί»  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου.

Ο Λάμπρος Κατσαντώνης με καταγωγή από το Αγρίνιο, ασχολείται  από το 1997 επαγγελματικά  με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Κέδρος, Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο, Καμπανάς, Ντουντούμης, κ.α. ) και με συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Τζέμη Τασάκου, η Τότα Βελισσάρη Φρούσου, ενώ έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στο Μεσολόγγι, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Η Ίνα Καραγεώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο και ασχολείται με τα εικαστικά από το 2016. Έχει παρουσιάσει εικαστικές της δημιουργίες στο Αγρίνιο, στη Θεσσαλονίκη και στο Μεσολόγγι, ενώ έχει συνεργαστεί αφιλοκερδώς με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, δημιουργώντας τα κοστούμια, αλλά και σχεδιάζοντας το σκηνικό περιβάλλον παραστάσεων.

Οι δύο εικαστικοί καλλιτέχνες συναντιούνται στο Κτίριο Χρυσόγελου για μια μοναδική έκθεση συνομιλίας, όπου ο Λάμπρος Κατσαντώνης αποτυπώνει μια ονειρική διάσταση του πραγματικού. Μνήμες, εντυπώσεις, συγκινήσεις και επιθυμίες αναδύονται μέσα από τις μορφές ενός άχρονου κόσμου, όπου η ευεργετική δύναμη του φωτός είναι η μόνη βεβαιότητα. Σε αντιστάθμισμα οι δημιουργίες της Ίνας Καραγεώργου αντικατοπτρίζουν το φως και τη δυναμικότητα σε τρισδιάστατα δημιουργήματα εξαιρετικής πλαστικότητας, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «ψηφιδωτού» φαντασίας, χρωμάτων και έμπνευσης δημιουργημένου από δυο καλλιτέχνες με μοναδικό εικαστικό πνεύμα.

Την επιμέλεια του ενημερωτικού φύλλου (αφίσας) και της πρόσκλησης των «Αντικατοπτρισμών» ανέλαβε ο Εικαστικός και Έφορος Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου, Γιάννης Ρόμπολας.

Ο Τομέας Πολιτισμού, δίνοντας βήμα σε νέους δημιουργούς , καλλιεργεί την αισθητική των πολιτών και συμβάλλει στην επικοινωνία των δημιουργών με το κοινό που αγαπά την εικαστική τέχνη και επιθυμεί να απολαύσει νέες εικαστικές δημιουργίες και προτάσεις, διευρύνοντας την πνευματική και αισθητική του αντίληψη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 17:55
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

Εκδηλώσεις Σήμερα

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων