Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 17:13

«Έξυπνες λύσεις στην κουζίνα και στη διατροφή μας» - Ημερίδα διατροφικών συμβουλών για ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο Δήμο Ξηρομέρου (Δευ 12/6/2023 17:00)

Σε συνέχεια της ημερίδας διατροφικών συμβουλών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συνεχίζουν τη διεξαγωγή των ημερίδων διατροφικών συμβουλών, με επόμενο σταθμό το Δήμο Ξηρομέρου, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016. Σκοπός της ημερίδας αυτής, είναι να αποτελέσει οδηγό για μια καλύτερη διατροφική συμπεριφορά, τονίζοντας τη σημασία και τα θετικά οφέλη της υγιεινής διατροφής για όλους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού (Ηρ. Πολυτεχνείου, Αστακός), τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, με ώρα προσέλευσης στις 17:00.

Οι  θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι οι εξής:

  • Υγιεινοί συνδυασμοί τροφών – Μεσογειακή πυραμίδα διατροφής.
  • Συμβουλές για έξυπνες και οικονομικές αγορές ειδών διατροφής.
  • ΤΕΒΑ – Οδηγός ορθών πρακτικών χειρισμού τροφίμων.

Ομιλήτρια: Γεωργία Δημητρούκα, Υγιεινολόγος, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας.

  • Μαγειρεύω οικονομικά. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική θέλουν μόνο φαντασία, δείτε πως θα βγάλετε τέλεια πιάτα με λίγα χρήματα.
  • Συμβουλές για να αξιοποιήσουμε το φαγητό που μας περίσσεψε.
  • Συντήρηση – Διατήρηση τροφίμων.

Ομιλήτρια: Αγγελή Τζένη, Εκπαιδεύτρια μαγειρικής τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο:  2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα