Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 19:51

Ημερίδα με τίτλο «Εταιρική Κοινωνική ευθύνη και Δωρεά Μυελού των Οστών» (Πεμ 17/12/2020 10:00πμ)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την Υγεία έτους 2020 υλοποιεί εκτός των άλλων και δράσεις για την Ενημέρωση του πληθυσμού ως προς τα οφέλη του εθελοντισμού στον Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.         

Ένας σημαντικός τομέας του εθελοντισμού αποτελεί και η δωρεά μυελού των οστών. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: «Η ενεργοποίηση του εθελοντισμού συνενώνει  την  ατομική  ανιδιοτέλεια  με  τη  κοινωνική  εμπιστοσύνη,  τη συλλογική ευημερία και συστήνει τη  βάση της ενεργούς συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του».

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει online ημερίδα με τίτλο «Εταιρική Κοινωνική ευθύνη και Δωρεά Μυελού των Οστών» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 πμ., στο ακόλουθο link παρακολούθησης:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Βασικός προσκεκλημένος της ημερίδας θα είναι ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής του Κέντρου Δοτών Μυελού των Οστών ΚΕΔΜΟΠ - «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών Π.Ε.Κ. Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον, ο Δημήτρης Περικλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής του εργοστασίου Πατρών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, θα μιλήσει για την κοινωνική δράση της εταιρείας. Πρόσθετα, στην ημερίδα θα φιλοξενηθεί εθελοντής δότης του Κέντρου που έχει δωρίσει μόσχευμα καθώς επίσης και πρώην ασθενής που έχει κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών και έχει δεχτεί μόσχευμα.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ: Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ: Καθηγητής Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής / Διευθυντής του Κέντρου Δοτών Μυελού των Οστών ΚΕΔΜΟΠ - «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών Π.Ε.Κ. Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΚΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αναπληρωτής Διευθυντής εργοστασίου Πατρών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΣΙΟΡΩΚΟΥ: Δημοσιογράφος - Ιατρική Συντάκτρια. 
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα