Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 14:40

Την Κυριακή στο Μεσολόγγι η εκδήλωση «Ποιητές της Λιμνοθάλασσας» (Κυρ 9/7/2023 20:30)

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και  ώρα 20:30 στον Κήπο Μουσείου Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη μέσα στην καλοκαιρινή νυχτιά θα λάβει χώρα μια μαγική εκδήλωση με Απαγγελία στίχων Μεσολογγιτών Ποιητών, Μουσική απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων και έκθεση ποιητικών συλλογών με τίτλο «Ποιητές της Λιμνοθάλασσας».  

Την εκδήλωση συνοργανώνουν ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, το Πνευματικό κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και το  Περιοδικό «Ούριος Ανέμος», τιμώντας την επέτειο των  80 χρόνων από το θάνατο των Κ. Παλαμά και Μ. Μαλακάση.

Το Μεσολόγγι, γενέθλια γη σημαντικών ποιητών, όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Μιλτιάδης Μαλακάσης, ο Γεώργιος Δροσίνης είναι σημείο αναφοράς για την ελληνική ποίηση που παρουσιάζει μεγάλη ποιητική δραστηριότητα ακόμη και στις μέρες μας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Παντελής Μπουκάλας Ποιητής – Δημοσιογράφος και ο Αντώνιος Σκιαθάς Ποιητής – Προέδρος του «Γραφείου Ποιήσεως» Πατρών. Ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά, το Μουσείο Γεωργίου Δροσίνη και η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα