Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 22:19

Εκδήλωση με θέμα: «Ναυτική Παράδοση του Αιτωλικού – Ναυπηγεία και Ξύλινα Πλοία» (Παρ 29/9/2023 19:00)

O Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης καλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Ναυτική Παράδοση του Αιτωλικού – Ναυπηγεία και Ξύλινα Πλοία» την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ. στο «Καρνάγιο» Αιτωλικού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η ανάδειξη του μεγάλου ξύλινου σκαριού, που τόσο καιρό ήταν εγκαταλελειμμένο και φθείρονταν στην τοποθεσία “Καρνάγιο” ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, από κάποιους εθελοντές, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού.

Πλέον μετά απο ένα χρόνο, έπειτα από πολλές εργασίες και με τη οικονομική βοήθεια πολλών συμπολιτών μας, η μεγάλη ναυπηγική παράδοση του Αιτωλικού, προσδοκεί να βρεί σε αυτό το σημείο (εκεί που πριν από κάποια χρόνια λειτουργούσε το τελευταίο σημαντικό καρνάγιο του Αιτωλικού από τον ναυπηγό Αντ. Βλαχόπουλο), ένα σημαντικό ίχνος της παλιάς της αίγλης και να γίνει ένας τουριστικός προορισμός για την πόλη μας!

Μένουν ακόμη να γίνουν πολλά, τα οποία απαιτούν ένα σημαντικό κόστος – και ιδιαίτερα το εσωτερικό του σκάφους, όπου σχεδιάζεται να γίνει επισκέψιμος χώρος , σχετικός με την ναυπηγική τέχνη και παράδοση!

Με αφορμή αυτή την προσπάθεια ο Πολ. & Μορφ. Σύλλογος “Το Αιτωλικό” και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:

«Ναυτική Παράδοση του Αιτωλικού – Ναυπηγεία και Ξύλινα Πλοία»

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023
ώρα 7.00 μ.μ.
«Καρνάγιο» Αιτωλικού
(Είσοδος Ελεύθερη)

Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Επαμεινώνδα Α. Καρβέλη, Ναυπηγός Μηχ/γος Μηχανικός και θα αφορά μια ανασκόπηση της Ναυτικής Παράδοσης του Αιτωλικού, παρουσίαση από Καρνάγια και πλοία του 19ου και 20ου αιώνα στο Αιτωλικό, καθώς επίσης και παρουσίαση τύπων Ξύλινων πλοίων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της πορείας της ανακατασκευής/συντήρησης του καϊκιού στο Καρνάγιο Αιτωλικού, που έγινε απο τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποιήσης του Πολ. & Μορφ.Συλ. «Το Αιτωλικό», εις μνήμην του ναυπηγού κ.Αντώνη Χρ.Βλαχόπουλου».

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα