Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 19:25

Η 5η «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού (Παρασκευή 22/9/2023 20:30)

«Μια μεγάλη γιορτή που ωρίμασε, εξελίχθηκε και πλέον παραμένει αναλλοίωτη η αξία της και αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, των ελαιοπαραγωγών και των επισκεπτών».

Με ευχές για υγεία και καλή σοδιά, με  χαμογέλα, τραγούδια, χορούς και πάγκους γεμάτους με εδέσματα ελιάς ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά την μεγάλη «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός και έχει αγκαλιαστεί απ΄όλους.

Σκοπός αυτού του θεσμού είναι να στηρίξουμε το ευλογημένο δέντρο της ελιάς,  να τιμήσουμε τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής  αλλά και να προβάλλουμε τις διατροφικές αξίες της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, στηρίζοντάς τες δυναμικά.

Το ευλογημένο δέντρο της ελιάς που εδώ και αιώνες ευδοκιμεί και καλλιεργείται στον τόπο μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την θρησκεία και την παράδοση του έθνους μας και κατέχει σημαντικό ρόλο στη διαβίωση και την οικονομική πρόοδο των κατοίκων του Δήμου οι οποίοι με αυτή την μεγάλη γιορτή τιμούν την αξία και την σημασία του «πράσινου χρυσού» αλλά και με περίσσεια αγάπη επιχειρούν να μυήσουν τους νεότερους αλλά και  τους επισκέπτες στην ασυναγώνιστη ποιότητα και τις γεύσεις των προϊόντων μας.

Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο  κλάδος της ελιάς, διαχρονικά συντηρεί πολλές θέσεις εργασίας και επηρεάζει εκατοντάδες οικογένειες στη περιοχή μας. Για κάποιους η παραγωγή και η εμπορία της ελιάς συνιστά τη κύρια πηγή εισοδήματος, για άλλους μια υπολογίσιμη ενίσχυση στο εισόδημα του νοικοκυριού, για όλους σίγουρα η ελιά και τα παράγωγα της αποτελούν μια σταθερή και αξιόπιστη επιλογή που «έβαλε πλάτη» σε δύσκολες συγκυρίες για την εθνική και τοπική οικονομία.

Σας περιμένουμε  την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο Κεφαλόβρυσο για να τιμήσουμε όλοι μαζί τα προϊόντα της ελιάς και τους ανθρώπους της!

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα