Δευ, 26/9/2022  13:23 
elenfrdeitru
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 10:54

Δήμος Ξηρομέρου: Διαδικτυακή ημερίδα για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον από την ΠΟΥΑΥ (Δευ 28/6/2021 18:30)

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ξηρομέρου ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε διαδικτυακή ημερίδα όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας του «Αρχιπελάγους» για τις επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Η Επιτροπή Αγώνα με δικά της έξοδα και δαπάνες, έκανε αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Πολιτεία με τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς όλα τα τελευταία 35 χρόνια.

Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», ένα φορέα αναγνωρισμένο Πανευρωπαϊκά και πιστοποιημένο, ο οποίος ενημερώνει την Ελληνική Βουλή για θέματα προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Οι επιστήμονες του Αρχιπελάγους, ήρθαν πολύ πρόσφατα στον Δήμο Ξηρομέρου με τον επιστημονικό τους εξοπλισμό και με μετρήσεις αποτύπωσαν τα σημερινά πραγματικά δεδομένα του βυθού  και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους Δημότες και επισκέπτες του Ξηρομέρου, να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ενημέρωση ώστε να ενημερωθούν επίσημα ποια είναι η πραγματική εικόνα  και οι πραγματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, από την πολύχρονη δραστηριότητα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας και τι θα συμβεί στην παράκτια ζώνη  του Δήμου μας,  αν προχωρήσει ο σχεδιασμός ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ που θα  δεσμεύσει 41.000 στρέμματα θαλάσσιας έκτασης και χιλιάδες χερσαία, αποκλειστικά και μόνο για ιχθυοκαλλιέργειες.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας του «Αρχιπελάγους», συνοδευόμενα και με οπτικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο). Θα γίνει ενημέρωση, για  τα περιβαλλοντικά δεδομένα και τις νομικές προεκτάσεις της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς επίσης και ποιες οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να αποσυρθεί η Σ.Μ.Π.Ε της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ώρα 08:30 μ.μ.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας «Αρχιπελάγους», για τις επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών, στο θαλάσσιο περιβάλλον,  στο Δήμο Ξηρομέρου

Ομιλητές:

  • ΜΗΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Υδροβιολόγος – Διευθύντρια Έρευνας –  Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Επιστημονικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου & Επιτροπής Αγώνα.
  • ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ – Χημικός Περιβαλλοντολόγος. Πρώην Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ/ΥΠΕΧΩΔΕ (για 9 έτη).
  • ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΥ ΑΝΘΗ – Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο – Νομική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου.

Σύνδεσμος Webex: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σύνδεσμος YouTube:  https://youtu.be/VJzkBRuuoqY

Με το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοικτή διαλογική συζήτηση, με ελεύθερες ερωτήσεις από το κοινό, που θα συμμετέχει στη τηλεδιάσκεψη, μέσω Webex και μέσω chat από το YouTube, όπου θα μεταδίδεται ζωντανά η εκδήλωση.

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα