Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 15:01

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου γιορτάζει με λαμπρότητα τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Κυρ 24/9/2023 11:00 πμ)

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2023, συμμετέχει στις θεματικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Πολιτισμού με τιτλο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 με την εκδήλωση: «Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς» -  «Η Συμβολή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» που θα λάβει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Πάνελ στο οποίο θα συμμετέχουν υπεύθυνοι των φορέων που έχουν ενταχθεί στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και ανήκουν στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στο κοινό να εξερευνήσει την μοναδική έκθεση παραδοσιακών φορεσιών απο το εργαστήρι του Νίκου Πλακίδα καθώς και να γνωρίσει παραδοσιακά εδέσματα και χαρακτηριστικούς παραδοσιακούς χορούς (με τους ιδιαίτερους μουσικούς και τα ξεχωριστά μουσικά όργανα που συνοδεύουν τους πανηγυριστές) που μπορεί κανείς να απολαύσει κατά τις ημέρες του εθνικοθρησκευτικού πανηγυριού του Αη-Συμιού, του πρώτου που εγγράφηκε στο εθνικό ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (2018) συμμετέχοντας έτσι στο project του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο συνδέεται με την 20 η επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για την Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα