Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 19:05

Στο Μεσολόγγι ο πανελλήνιος αγώνας «Air Rally Flying» (Σ/Κ 23-24/9/2023)

«Air Rally Flying»: Στο Μεσολόγγι ο πανελλήνιος αγώνας. Για δύο 24ωρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, ο ουρανός της Αιτωλοακαρνανίας θα γεμίσει από μικρά αεροσκάφη, που θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Αγώνα «Air Rally Flying» Γενικής Αεροπορίας

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος αγώνας Γενικής Αεροπορίας, στον οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 16 αερολέσχες, εκ των οποίων οι δύο θα είναι από την Κύπρο, ενώ οι υπόλοιπες από διάφορες περιοχές της χώρας!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που μια τέτοια διοργάνωση πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι, καθώς, εκτός του ότι το Μεσολόγγι θα είναι το «κέντρο αναφοράς» της γενικής αεροπορίας και πολλών πληρωμάτων που θα συμμετέχουν στον αγώνα αυτό, θα διεξαχθεί με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και με τη συμμετοχή διεθνούς εμβέλειας κριτών!

Ο σκοπός της διεξαγωγής του αγώνα αυτού (Πανελλήνιος Αγώνας «Air Rally Flying» Γενικής Αεροπορίας) είναι η συγκρότηση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, η οποία θα μπορεί να συμμετέχει σε κάθε διοργάνωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και μέσα από τον αγώνα αυτό θα προκύψει η νέα Εθνική Ομάδα για το 2024 – 2025.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Γενικής Αεροπορίας Νίκος Σαμπράκος μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

«στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θα πρέπει να διεξαχθεί και ένας πανελλήνιος αγώνας για όλα τα αεραθλήματα, όπως και αυτό της Γενικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα στον αγώνα αυτό συμμετέχουν αεροσκάφη από 300 κιλά μέχρι και 6 τόνους.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκινά και πάλι το πρόγραμμά της και γι’ αυτό θα πρέπει να συγκροτηθούν εκ νέου οι εθνικές ομάδες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να διεξαχθεί ένας αγώνας με την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τους κανονισμούς της, με διεθνείς κριτές και αντίστοιχη επιτροπή, στην οποία τουλάχιστον ο Πρόεδρος πρέπει να είναι διεθνής κριτής.

Ο αγώνας αυτός θα μετρήσει ως κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας για το 2024 -2025.

Τα πληρώματα είναι τουλάχιστον από την παραμονή της έναρξης του αγώνα στο Μεσολόγγι και η έναρξη του αγώνα έχει οριστεί για το πρωί του Σαββάτου με κύρια όμως ημέρα της διεξαγωγής του να έχει οριστεί η Κυριακή.

Προβλέπεται να γίνουν δύο γύροι στο πλαίσιο του αγωνίσματος «εκτέλεσης άγνωστης αεροναυτιλίας με ακρίβεια δευτερολέπτου». Θα δοθεί στα πληρώματα 20 λεπτά πριν την απογείωσή τους ένας χάρτης χωρίς σημεία, όπου θα πρέπει να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα εντοπίζοντας 10 με 12 σημεία στη διαδρομή τους σχεδιάζοντας το ταξίδι τους, 90 ναυτικών μιλιών, με ακρίβεια δευτερολέπτων από σημείο σε σημείο.

Επίσης, θα πρέπει να εκτελέσουν προσγείωση ακριβείας στο αεροδρόμιο του Μεσολογγίου  σε ένα πλαίσιο που θα υπάρχει η δυνατότητα να μετρηθεί με ακρίβεια ακόμη και το που θα πατήσει το αεροσκάφος. Η πτήση αυτή θα γίνει δύο φορές, ώστε να προκύψει η τελική βαθμολογία, βάσει της οποίας θα συγκροτηθεί και η εθνική μας ομάδα.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 14 πληρώματα ελληνικά, προερχόμενα από αντίστοιχες περιοχές, ενώ θα συμμετάσχουν και δύο πληρώματα από την Κύπρο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και τα αεροσκάφη σε γενικό πλαίσιο θα πετάνε και τις δύο ημέρες πάνω από την Αιτωλοακαρνανία και την ευρύτερη περιοχή της.

Στο πλαίσιο του αγώνα, τα πληρώματα δεν θα έχουν ούτε GPS, αλλά ούτε θα φέρουν μαζί τους στο αεροσκάφος κινητά τηλέφωνα, καθώς κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα πρέπει να κάνουν και κάποιες άλλες διαδικασίες, που προβλέπει ο αγώνας όπως να εντοπίσουν πολύ συγκεκριμένα σημεία στο έδαφος, χωρίς όμως να προσγειωθούν».

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου κ. Πρεβεζάνος μιλώντας και αυτός στη «Σ» ανέφερε: «σκοπός της αερολέσχης Μεσολογγίου είναι η ανάδειξη του αεραθλητισμού και του τουρισμού στην περιοχή μας, μέσω της αεροπορικής δραστηριότητας, των μικρών δηλαδή αεροσκαφών. Με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου μας συμβάλουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση με κάθε τρόπο που μπορούμε. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση διεξάγεται στο Μεσολόγγι, καθώς είναι μια διοργάνωση με πανελλαδική απήχηση και όχι μόνο, καθώς θα συμμετέχουν και διεθνείς κριτές».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα