Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 17:17

Η έκθεση της Μαρίας Παπατρέχα «Ονείρου Κόσμος» στην «Ταξιδεύουσα» (Εγκαίνια Παρ 13/10 - διάρκεια εως Παρ 3/11/2023)

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου τα εγκαίνια

Μία νέα έκθεση φιλοξενεί η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ταξιδεύουσα» (Γρίβα 12) στο Αγρίνιο. Η έκθεση της Μαρίας Παπατρέχα με τίτλο «Ονείρου Κόσμος» θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2023. Ώρες επισκέψεων: 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

Η Μαρία Παπατρέχα γράφει για την έκθεση: «Στη συλλογή αυτή έχω μετατρέψει την παραδοσιακή τεχνική του κεντήματος σε κάτι πιο απρόβλεπτο και περιπετειώδες. Στόχος μου να συνδέσω το βαθύ παρελθόν με το παρόν, φέρνοντας αυτή τη ξεχασμένη από το σύγχρονο τρόπο ζωής, τεχνική του κεντήματος στο τώρα. Γι’ αυτό ακολούθησα τη διαδικασία της δημιουργίας ενός ζωγραφικού έργου σε καμβά, ξεκινώντας από τη σύλληψη της ιδέας και έπειτα του εν μέρει σχεδιασμού της, επάνω στο φυσικό λινό Γαλλίας. Στη συνέχεια η βελόνα, οι κλωστές με τις αμέτρητες αποχρώσεις, τις υφές και το μυαλό μου δημιουργούν χωρίς δεσμά και στερεότυπα. Ποτέ δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει. Το χρωματικό ταξίδι με οδηγεί απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Η χαρά μου είναι ανείπωτη μπροστά σε αυτό που ξετυλίγεται. Εύχομαι τα έργα μου να αντανακλούν μουσικότητα, ενθουσιασμό, παιδικότητα, με συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας και ευχαρίστησης! Ελπίζω η συλλογή “Ονείρου Κόσμος” να σας ταξιδέψει…»

Βιογραφικό:

Γεννήθηκα & μεγάλωσα στο Αγρίνιο σ’ένα δημιουργικό σπίτι,αφού η μητέρα μου δημιουργούσε κεντήδια και υφαντά, και ο πατέρας μου σε όλο αυτό αρωγός της! Υφάσματα, κλωστές, νήματα, χρώματα κ πινέλα, αργαλειός κ μηχανές, ήταν το όχημα στο ταξίδι της χαράς της δημιουργίας. Της ξενιασιάς. Αυτό που με ξεκούραζε απ’ το φόρτο του σχολείου.

Τα απογεύματα του καλοκαιριού, με το κέντημα στο χέρι, φίλες και ξαδέρφες κεντούσαμε στα σκαλιά του σπιτιού μου. Φτιάχναμε ρούχα στις κούκλες μας, παίζαμε κρυφτό, μήλα, αμπάριζα, πετούσαμε χαρταετό. Αυτά ήταν τα παιχνίδια μας.

Το πέρασμα του χρόνου με βρίσκει στο 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, να διδάσκω το μάθημα της Τεχνολογίας και να μεταλαμπαδεύω γνώσεις, και μυστικά, στους μικρούς μου μαθητές.

Οι σπουδές μου είναι στην Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή καθώς και στα παιδαγωγικά και την Γήρανση και χρόνια νοσήματα. Αυτοδίδακτη στη ζωγραφική, ωστόσο η καλλιτεχνική μου παιδεία προσδιορίστηκε μέσα από την τριετή μου μαθητεία στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Αντώνη Κουρτικάκη Ιστορικού Τέχνης- ζωγράφου.

Στον ελεύθερο χρόνο μου σχεδιάζω και δημιουργώ τα δικά μου έργα τέχνης:

“Κεντώντας τον τόπο και το χρόνο της Ελλάδας μας “, “Ζωγραφίζοντας πέτρας ιστορίες” και την “Ελλάδα σε καμβά” αλλά και “Κεντώντας….τον Ονείρου Κόσμο”.

agriniovoice.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα