Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 09:32

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Μιχάλη Κούση το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 18:30 στο ΔΑΚ Αγρινίου

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 τα Αποκαλυπτήρια του εμβληματικού ανδριάντα του Κορυφαίου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.

Στο Δ.Α.Κ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Αγρινίου στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του κορυφαίου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση, παρουσία της συζύγου του κα. Καλλιόπης Σούλα και των δύο παιδιών του.

Τον Ορειχάλκινο Ανδριάντα έχει φιλοτεχνήσει ο γνωστός Γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας.

Ο Μιχάλης Κούσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 10 Οκτωβρίου του 1953.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.

Ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας από το 1971 έως το 1987. Έλαβε μέρος σε 3 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων το 1976, το 1980 και το 1984 και αναδείχτηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στο μαραθώνιο.

Κορυφαία στιγμή για τον Αγρινιώτη Μαραθωνοδρόμο ήταν το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε και σαν καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων από τον ΠΣΑΤ.

Ο Μιχάλης Κούσης έφυγε ξαφνικά το 2005 από ανακοπή καρδιάς, στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε την καθημερινή προπόνησή του.

Δεκαοκτώ Χρόνια μετά τον θάνατο του, ο Δήμος Αγρινίου τιμάει τη μνήμη του κορυφαίου Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση τοποθετώντας τον Ανδριάντα του στην είσοδο του Δ.Α.Κ Αγρινίου αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα