Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 09:59

Συμμετέχει σε διήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» (Σ/Κ 25-26/11/2023)

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” συμμετέχει στη διήμερη εκδρομή που διοργανώνει το γραφείο “Staikos Tours” στα Λουτρά Πόζαρ – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Έδεσσα στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2023.

Πληροφορίες για την εκδρομή και το πρόγραμμα:

Τιμή κατ’ άτομο (σε δίκλινο/τρίκλινο) 100 ευρώ
Διαφορά Μονόκλινου 25ευρώ
Δηλώσεις θέσεων με προκαταβολή 35ευρώ
(αυστηρά) έως 5 Νοεμβρίου 2023

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
*Πούλμαν για όλες τις μεταφορές
*Διαμονή (1 νύχτα) σε ξενοδοχείο 4* στην Έδεσσα
*Πρωινό στο ξενοδοχείο
*Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
*ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
*Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η ημέρα: Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα

Συγκέντρωση εκδρομέων και αναχωρήση 6.30 π.μ. από Μεσολόγγι και 6.50 π.μ. από Αιτωλικό. Προορισμός μας ο Νομός Πέλλας, μέσω της Ιόνιας Οδού. Πρώτη μας στάση (σύντομη) για καφέ έξω από τα Γιάννενα και συνεχίζουμε από την Εγνατία Οδό προς τα Λουτρά Πόζαρ, τα οποία βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, 10 χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική Αριδαία. Εκεί όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις ιαματικές δράσεις της «πισίνας» της φύσης. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Επίσης για όποιον επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο κτίριο δίπλα από το ξενοδοχείο των λουτρών. Εκεί μπορείτε να δείτε αντικείμενα που αφορούν την τοπική παράδοση την Αλμωπίας. Επίσης αξίζει η επισκεψη στο σπήλαιο μοναδικής ομορφιάς που είναι προσβάσιμο για το κοινό.
Μεσημεριανό Γεύμα.
Αναχώρηση για την Έδεσσα, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας – ελεύθερος χρόνος.

2η ημέρα: Έδεσσα – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Αιτωλικό/Μεσολόγγι

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Περιήγηση στην «πόλη των νερών» Έδεσσα. Λίγες πόλεις της Ελλάδας είναι προικισμένες με τόσο πολλές φυσικές ομορφιές και τοπία όσο η Έδεσσα. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν της πόλης μέσω των μουσείων της, όπως το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Έδεσσας, στο Βαρόσι – την παλιά παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, με τα γραφικά στενά και τις βυζαντινές εκκλησίες και ασφαλώς το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, μέσα στο πάρκο των καταρρακτών. Οι δύο από τους καταρράκτες είναι επισκέψιμοι και τα νερά τους προέρχονται από τις πηγές του υγροτόπου Άγρα-Βρυτών-Νησίου, οι οποίες τροφοδοτούνται από τα χιόνια του Καϊμακτσαλάν. Ο μεγάλος καταρράκτης, γνωστός ως Εδεσσαίος, έχει ύψος 70 μέτρα, ενώ ο διπλός καταρράκτης είναι διπλάσιος σε μήκος και χωρίζεται σε δύο μέρη. Θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Καταρρακτών και για όποιον αγαπάει τα ερπετά μπορεί να επισκεφτεί το Ενυδρείο – Ερπετάριο (με εισιτήριο 3€), που βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από τους Καταρράκτες Έδεσσας!
Αναχώρηση από την Έδεσσα και μέσω της Επαρχιακής Οδού Έδεσσας – Φλώρινας θα επισκεφτούμε τον διατηρητέο οικισμό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος -χτισμένος τον 16ο αιώνα και ενός από τα πιο όμορφα χωριά της Βόρειας Ελλάδας. Κεραμοσκεπή σπιτάκια από πελεκητή πέτρα, παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική, ομοιομορφία που θυμίζει αλπικά χωριά και γραφικά σοκάκια με «βαριά» ιστορία αποτελούν το σκηνικό που θα επισκεφτούμε. Θα περπατήσουμε μέσα από τα πέτρινα δρομάκια για να καταλήξουμε στην πανέμορφη εκκλησία της Αναλήψεως που χτίστηκε τον 18ο αιώνα, ενώ οι μυρωδιές θα μας παρασύρουν στα κρυμμένα μαγειρεία που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα και ιδιαίτερες γεύσεις, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.
Μεσημεριανό γεύμα.
Αφήνοντας πίσω μας το νομό Πέλλας και επιστρέφοντας στη βάση μας πια, θα κάνουμε στάση για καφέ στο Μέτσοβο και έπειτα τελική αναχώρηση για Αιτωλικό – Μεσολόγγι.

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα