Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 18:49

Λίμνη Τριχωνίδα: Γιορτή του Αγρότη και της Αγρότισσας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Παρ 3/11/2023 13:30)

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023 στις 13.30, στο Κτήμα Πιθάρι στη Λίμνη Τριχωνίδα θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Αγρότη και της Αγρότισσας.

Η Γιορτή του Αγρότη και της Αγρότισσας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος της Γιορτής θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση απολογιστικού χαρακτήρα προς τους αγρότες και τις αγρότισσες, αναφορικά με τα υπομέτρα των Μέτρων ΠΑΑ, των προγραμμάτων που έχουν λάβει χώρα, τις ενέργειες της Περιφέρειας για την ενίσχυση των αγροτών και της οικονομικής αποτίμησης των ενεργειών αυτών.

Στο δεύτερο μέρος της Γιορτής θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις εκ μέρους της Περιφέρειας σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που είναι ενταγμένοι στα μέτρα ΠΑΑ.


Οι κατηγορίες των βραβεύσεων είναι:

Κατηγορία Νέος Αγρότης/Αγρότισσα

1. Νεότερος δικαιούχος αγρότης των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

2. Νεότερη δικαιούχος αγρότισσα των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Κατηγορία Καινοτομία

1. Πιο καινοτόμο επενδυτικό σχέδιο δικαιούχων των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

2. Πιο καινοτόμο προϊόν ενταγμένο σε Μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την κάθε περιφερειακή Ενότητα.

Κατηγορία Τοπική Ανάπτυξη

1. Μεγαλύτερη επένδυση στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα

2. Μεγαλύτερη εξαγωγική επιχείρηση δικαιούχος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την κάθε Περιφερειακή Ενότητα

Τέλος, το τρίτο μέρος και το κλείσιμο της γιορτής θα γίνει με την έκθεση τοπικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς.

Οι παραγωγοί θα είναι δικαιούχοι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και θα εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό καθ΄ όλη τη διάρκεια της «Γιορτής Αγρότη – Αγρότισσας».

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα