Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 10:28

Το 14ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών απο την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (ΓΕΑ) (Σ/Κ 11-12/11/2023)

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), συνεχίζοντας μια παράδοση δεκατριών ετών, διοργανώνει φέτος το 14ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών το Σάββατο και Κυριακή 11-12 Νοεμβρίου 2023 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο με βάση το περιεχόμενο και τους στόχους του, εντάσσεται σε ένα κύκλο εξειδικευμένων δράσεων και παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ σχετικά με την εκμάθηση και εμπέδωση παραδοσιακών χορευτικών γνώσεων και εμπειριών.

Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι μέχρι τώρα αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των θεωρητικών και πρακτικών μαθησιακών του κύκλων, καθώς επίσης και η επιστημονική γνώση και η αρτιότητα των συντελεστών του.

Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τους συμμετέχοντες και σε αυτό μπορούν να λάβουν μέρος χορευτές και χορεύτριες από όλη τη χώρα.

Για φέτος και σε ότι αφορά τη μαθησιακή του διαδικασία, έχουν επιλεγεί δυο σπουδαίες περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) Χοροί και Τραγούδια από το Μέτσοβο με εισηγητή τον Γεώργιο Μέτσιο.

Β) Χοροί και Τραγούδια από το νησί της Λευκάδας με εισηγητή τον Σπύρο Παπουτσόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και στις δυο ενότητες, θα συμμετέχει η Παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά σε αίθουσα της πόλης με τη συμμετοχή της ορχήστρας που θα λάβει μέρος στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου - Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Γεώργιο Τσελίκα στο τηλέφωνο 6977285049.

γεα παραδ χοροι

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα