Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 15:11

Τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου AI SMART/INTERREG V-A Project στην Ναύπακτο (Δευ 20/11/2023 11:00 πμ)

Τα έργα ανάπλασης  που έχουν υλοποιηθεί  στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, εγκαινιάζονται την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης   του  διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος). Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και της Ιταλικής Περιφέρειας Απουλίας.

Ειδικότερα, στις 11 το πρωί στην παραλία Ψανή (θέση Βαρειά), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην  αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, παρουσία του  Περιφερειάρχη Δυτικής  Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη και του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασιλείου Γκίζα. Στην συνέχεια, και συγκεκριμένα στο κτίριο «Ναυπακτία» στο Λιμάνι της Ναυπάκτου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση του έργου, όπου θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του INTERREG 2021 - 2027.

Το έργο είχε στόχο να ενσωματώσει όλους τους μικρούς λιμένες της περιοχής συνεργασίας σε ένα κοινό δίκτυο, με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων και την αξιοποίηση προηγμένων εργαλείων της κοινωνίας της πληροφορίας, ώστε να επιτευχθεί η χαρτογράφηση, η σύνδεση και η ανάδειξή τους προς όφελος μιας πολυμορφικής οικολογικής τουριστικής δραστηριότητας.

Με τον τρόπο αυτό το έργο συλλαμβάνει και προωθεί την ιδέα της «πράσινης» ανάπτυξης και την συνδυάζει ιδανικά με την τουριστική ζήτηση, δημιουργώντας τις υποδομές ώστε οι μικροί λιμένες της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους, να αποτελέσουν πράσινους κόμβους ανταγωνιστικών και «πράσινων» μικρών θαλάσσιων διαδρομών.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα