Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 13:10

Αναλογική Εποχή, Θεματική έκθεση από το Photopolis Festival (εγκαίνια Τετ 29/11 - διάρκεια εως Τετ 13/12/2023)

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου διοργανώνει  Θεματική Έκθεση με τίτλο "Αναλογική Εποχή," αφιερωμένη στον κόσμο της αναλογικής φωτογραφίας και κινηματογράφου.

Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, και συνδιοργανώνεται με τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.

Στην έκθεση θα εκτεθούν αντικείμενα από φωτογράφους και κινηματογραφιστές συλλέκτες, καθώς και απλούς ιδιώτες που κατέχουν σχετικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν τυπωθεί από φιλμ, αναδεικνύοντας τη μαγεία της αναλογικής διαδικασίας.

Θα στηθεί σκοτεινός θάλαμος, ενώ θα προβάλλεται βίντεο με την διαδικασία εκτύπωσης από αρνητικό φιλμ σε φωτογραφικό χαρτί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει μικρό αφιέρωμα στον Αγρινιώτη Φωτογράφο Γιάννη Χαντζή (ο οποίος από το 2010 δεν είναι πλέον κοντά μας) με τις φωτογραφικές μηχανές του σε διάταξη φωτογραφικού στούντιο, καθώς θα εκτίθενται και δικές του φωτογραφίες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβάλλεται η πρώτη κινηματογραφική ταινία που δημιουργήθηκε το 1888 από τον Aime Augustin Louis Le Prince, ενώ θα προβάλλονται και δύο από τις πρώτες ταινίες των αδελφών Lumière, οι οποίοι το 1895 πραγματοποίησαν την ιστορική πρώτη δημόσια προβολή τους. Έργα που σημάδεψαν την έναρξη του κινηματογράφου.

Και αυτή η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αγρινίου.

Εγκαίνια: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ώρα 20:00

Ωρες λειτουργίας: 18:00-21:00 καθημερινά

Πρωινά κατόπιν ραντεβού (για σχολεία) .

Τόπος: Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα