Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 18:27

Ημερίδα παρουσίασης δράσεων στην περιοχή του τέως Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων (Τρι 28/11/2023 10:00 πμ)

Ημερίδα παρουσίασης διαχειριστικών δράσεων που υλοποίησε κατά τη διετία 2021-2023 για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή ευθύνης της διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο Αγρίνιο.

Η ημερίδα, με τίτλο «Παρουσίαση δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων», θα πραγματοποιηθεί πιο συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι δράσεις αφορούν στην παρακολούθηση του Νανογωβιού της λίμνης Τριχωνίδας, του Λευκού πελαργού, των μυωξών και του Μυοκάστορα, ενός εισβλητικού ξενικού είδους και στην βελτίωση της αναπαραγωγής του Κιρκινεζιού και των Λευκών πελαργών. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες που συνεργάστηκαν με τον ΟΦΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση των έργων.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το Β’ μέρος του ντοκιμαντέρ «Μία έξοδος στο Αλωνάκι της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, τηλ.2632055094, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

 


agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα