Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:20

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ: Η πορεία και οι προοπτικές ενός καινοτόμου θεσμού στην Ελλάδα» (Δευ 18/12/2023 17:00)

«ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ:

Η πορεία και οι προοπτικές ενός καινοτόμου θεσμού στην Ελλάδα»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, ώρα έναρξης 17:00

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ημερίδα - παρουσίαση έρευνας με θέμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: η πορεία και οι προοπτικές ενός καινοτόμου θεσμού στην Ελλάδα – πραγματικότητα, τάσεις προοπτικές».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 17:00 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom. Θα παρουσιαστούν οι βασικοί δείκτες και τα μεγέθη τα οποία αποτυπώνουν τη σημερινή πραγματικότητα καθώς και η ειδική έρευνα που αφορά στη διαρροή των εκπαιδευομένων από τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως πρόκειται για μια από τις πρώτες απόπειρες καταγραφής και παρουσίασης δεδομένων για έναν «ευαίσθητο» εκπαιδευτικό χώρο που - ιδιαίτερα στις μέρες - ο παιδαγωγικός και κοινωνικός του ρόλος κρίνεται κρίσιμος, περισσότερο από ποτέ.

Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης με δυνατότητα συμμετοχής και παρέμβασης των συμμετεχόντων.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:23
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα