Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 10:24

Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν των Εκπαιδευτικών απο την Ι.Μ. Αιτωλ/νίας (Τρι 30/1/2024)

Τους «Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρες τῆς Τρισηλίου Θεότητος», τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, θα τιμήσει η τοπική μας Εκκλησία την  Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.

Το πρωί της Τρίτης στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών και θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών.

Αμέσως μετά, εντός του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για δύο καταξιωμένους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, την κα Φωτεινή Καβάγια, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους οποίους θα απονεμηθεί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμανάρχη μας κ. Δαμασκηνό, η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, ο Χρυσός Σταυρός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για την εκπαιδευτική προσφορά και την προσωπικότητα των δύο εκπαιδευτικών θα μιλήσουν η Δασκάλα κ. Δημόκλεια Μπούρου και ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Μπίμπος.

Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 19:00’ στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, της κα Μαρίας Κοντόβα – Λαπατά, Εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της κα Ουρανίας Λανάρα, Εκπαιδευτικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα απονεμηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό, η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, ο Χρυσός Σταυρός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για τα πρόσωπα και το έργο των δύο εκπαιδευτικών θα μιλήσουν η κα Σοφία Παπακωνσταντίνου – Τσιχριντζή και η κα Ελένη Μούρτη – Μαλαίνου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Λανάρα θα αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους και άσματα της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές για να τιμήσουμε στα πρόσωπα των παλαιμάχων Εκπαιδευτικών, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δασκάλων και των καθηγητών που κοπιάζουν καθημερινά για τη μόρφωση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα