Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 09:36

2η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας - Έρχεται δυναμικότερη (Παρ 7 - Κυρ 9/6/2024)

Η 2η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας έρχεται δυναμικότερη όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 80 εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Επανέρχεται φέτος δυναμικότερη η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας! Για δεύτερη χρονιά περισσότεροι από 80 εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τοπικά προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, μελισσοκομικά προϊόντα, βιολογικά, ζυμαρικά, κρασιά, ποτά, σοκολάτα, αρωματικά φυτά, ελληνικούς τοπικούς ξηρούς καρπούς, καλλωπιστικά φυτά, παστέλια, σπάνια άλλα προϊόντα, καθώς και εξοπλισμό αγροτικών μηχανημάτων!

Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας θα διεξαχθεί μεταξύ 07/05 και 09/06 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού και σκοπός είναι να γνωρίσουν οι πολίτες που θα επισκεφτούν την έκθεση τι παράγει ο τόπος τους, αλλά και οι εκθέτες να δείξουν τα προϊόντα τους στην τοπική κοινωνία, στους καταναλωτές της περιοχής μας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες! Στο πλαίσιο μάλιστα της έκθεσης θα διεξαχθούν εξημερωτικές ομιλίες για ζητήματα αγροδιατροφής, ενώ σημαντικές θα είναι και οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν την έκθεση. Ειδικότερα, το βράδυ της πρώτης ημέρας (07/06 στις 22.00) έχει οργανωθεί συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Πάνο Καλίδη, ενώ κατά το κλείσιμο της έκθεσης, το βράδυ της Κυριακής (09/06 στις 19.00), θα παρουσιαστεί παραδοσιακό δρώμενο, όπως επίσης θα υπάρχουν παραδοσιακά χορευτικά!

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού Φώτης Ακρίδας μιλώντας στη «Σ» για την Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας ανέφερε:

Ο Φώτης Ακρίδας

«Eίναι η δεύτερη αγροτική περιφερειακή έκθεση Αιτωλοακαρνανίας που γίνεται και θα διεξαχθεί από τις 07/06/24 έως και τις 09/06/24. Το θετικό είναι ότι πέρα από την πρόθεσή μας για την διεξαγωγή της και φέτος μας το ζήτησαν και πολλοί εκθέτες που συμμετείχαν στην πρώτη έκθεση.

Αυτό μας έδωσε επιπλέον ικανοποίηση και δύναμη, ώστε φέτος να εμπλουτίσουμε την αγροτική περιφερειακή έκθεση ως προς το περιεχόμενό της και κυρίως ως προς τα εκθέματά της. Μέσα από την έκθεση θα προβληθούν τα τοπικά προϊόντα, τα προϊόντα δηλαδή της Αιτωλοακαρνανίας, βιολογικά, γαλακτοκομικά και πολλά ακόμη προϊόντα.

Σκοπός και στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι πολίτες που θα επισκεφτούν την έκθεση τι παράγει ο τόπος τους, αλλά και οι εκθέτες να δείξουν τα προϊόντα τους στην τοπική κοινωνία, στους καταναλωτές της περιοχής μας.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και των συναφών επαγγελμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν νέα αγροτικά μηχανήματα και να ενημερωθούν για τις εξελιγμένες δυνατότητές τους. Αυτή την φορά η έκθεσή μας είναι βελτιωμένη κατά πολύ και ενισχυμένη ως προς τους εκθέτες που συμμετέχουν.

Πέρυσι συμμετείχαν 70 εκθέτες, ενώ φέτος θα ξεπεράσουν τους 80, αλλά σημασία έχει και η ευρύτητα των προϊόντων και των μηχανημάτων που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της αγροτικής περιφερειακής έκθεσης

Σημασία έχει να αντιληφθεί το καταναλωτικό κοινό την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει η περιοχή, όπως επίσης να αντιληφτεί πως τα προϊόντα αυτά τα έχει δίπλα του ουσιαστικά.

Το Σάββατο και την Κυριακή στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές ημερίδες που θα σχετίζονται με την ελαιοπαραγωγή, την κτηνοτροφία και γενικότερα με τα αγροτικά προϊόντα.

Πέραν όμως των παρουσιάσεων των προϊόντων, των μηχανημάτων και των ημερίδων που θα διεξαχθούν, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και event με μάγειρες από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, οι οποίοι με τα τοπικά μας προϊόντα θα παρουσιάσουν προτάσεις μαγειρικής, όπως επίσης και παιδικό πρωινό, τόσο για να γευτούν οι μικροί μας φίλοι που θα επισκεφτούν την έκθεση, όσο και ως πρόταση προς τους γονείς που θα έρθουν στην έκθεση.

Επίσης, θα πραγματοποιήσουμε ακόμη δύο σημαντικά events, την πρώτη και της τελευταία ημέρα της έκθεσης. Το βράδυ της πρώτης ημέρας (07/06 στις 22.00) έχουμε οργανώσει συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Πάνο Καλίδη, ενώ κατά το κλείσιμο της έκθεσης, το βράδυ της Κυριακής (09/06 στις 19.00), θα παρουσιαστεί ένα παραδοσιακό δρώμενο, όπως επίσης θα υπάρχουν παραδοσιακά χορευτικά».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

AMVRAKIA NEW BANNER

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

PRESTIGE CAFE ΑΓΡΙΝΙΟ DELIVERY

ΠΑΓΩΤΑ FRIKOM ΜΠΑΛΩΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΟΠΥ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ