Πέμ, 7/7/2022  14:45 
elenfrdeitru
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 20:50

Αγώνας μπάσκετ μεταξύ του K.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI – Κ.Α.Ε. ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS στο ΔΑΚ Αγρινίου (Σαβ 30/1/2021 17:00)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Χαριλάου Τρικούπη - Κολοσσος στο ΔΑΚ Αγρινίου τo Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 17:00.

Απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του Δ.Α.Κ. Αγρινίου, για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης για το πρωτάθλημα της «Basket League», μεταξύ των ομάδων K.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI – Κ.Α.Ε. ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS που θα διεξαχθεί την 30/01/2021 και ώρα 17.00, στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Αγρινίου έλαβε ο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δημήτρης Γαλαζούλας.

Αναλυτικά η απόφαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων περιλαμβάνει:

 1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων, από 14.30΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα του Σαββάτου 30/01/2021, στο τμήμα της δημοτικής οδού Λεωφόρος Παντελή ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ (πρώην Εθνικού Σταδίου), από την διασταύρωσή της με την δημοτική οδό Γεωργίου ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (πρώην Ηπείρου), έως την διασταύρωση με ανώνυμη χωμάτινη οδό (έμπροσθεν αθλητικής εγκατάστασης «Αγρίνιο Tennis Club»),  για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο προαναφερόμενος αγώνας καλαθοσφαίρισης. Η κίνηση των κυκλοφορούντων οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων δημοτικών οδών και σύμφωνα με τις εντολές του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.
 2. Τα χρονικά διαστήματα, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.
 3. Ισχύς της παρούσης ορίζεται από την 14.30΄ ώρα  έως την 20.00΄ ώρα του Σαββάτου 30/01/2021.
 4. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ.. Η εκτέλεση της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας  Αγρινίου.

Επίσης για την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα τάξης:

 1. Η Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ (γηπεδούχος), δεν θα εκδώσει εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης, στα πλαίσια εφαρμογής του ως άνω (ζ) σχετικού.
 2. Με μέριμνα της Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ να καταγραφούν σε κατάσταση, όλοι οι δικαιούχοι που θα εισέλθουν στην αθλητική εγκατάσταση σύμφωνα με τα οριζόμενα του ως άνω (ζ) σχετικού. Οι εν λόγω δικαιούχοι, να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο.
 3. Οι δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι τύπου και οι φωτογράφοι για τη συγκεκριμένη αθλητική αναμέτρηση, να προσέλθουν στην αθλητική εγκατάσταση μεμονωμένα, να φέρουν ειδική διαπίστευση εισόδου, να περιλαμβάνονται σε ονομαστική λίστα, να ελεγχθούν, καταγραφούν και θερμομετρηθούν και να εισέλθουν από την ανατολική θύρα εισόδου, η οποία βρίσκεται επί της ενταύθα δημοτικής οδού Λεωφόρου Παντελή ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ.
 4. Τα αγωνιστικά μέλη των ομάδων, οι προπονητές – βοηθοί αυτών, οι διαιτητές, οι κριτές και ο κομισάριος του αγώνα, να εισέλθουν από την είσοδο των αθλητών, η οποία βρίσκεται επί της ενταύθα δημοτικής οδού Λεωφόρου Παντελή ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ, να μην υπερβαίνουν τον προκαθορισμένο αριθμό ανά ιδιότητα, που ορίζεται στο ανωτέρω (ζ) σχετικό και να έχουν, πριν την έναρξη του αγώνα εξεταστεί με ειδικό μοριακό τεστ (real time RT-PCR).
 5. Οι θεσμικοί παράγοντες (επίσημοι των δύο Κ.Α.Ε.), οι διαχειριστές της αθλητικής εγκατάστασης, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν εντός της αθλητικής εγκατάστασης και το λοιπό προσωπικό συναρμόδιων Υπηρεσιών και φορέων, να εισέλθουν από την ανατολική θύρα του κλειστού γυμναστηρίου, αφού πρωτίστως, ελεγχθούν και θερμομετρηθούν, ως ορίζεται από τα νέα δεδομένα.
 6. Ιατρικό ιστορικό σχετιζόμενο με τον «Covid-19» θα πρέπει να συμπληρώσουν οι αξιωματούχοι του αγώνα, το προσωπικό της εγκατάστασης, το προσωπικό των Κ.Α.Ε., το προσωπικό όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του αγώνα και γενικά όσοι πρόκειται να εισέλθουν στην εγκατάσταση. Στους χώρους των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου, να κινούνται τα δικαιούμενα, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, πρόσωπα.
 7. Να απαγορευθεί η είσοδος στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Αγρινίου, προσώπων που δεν θα είναι εγγεγραμμένοι στην προβλεπόμενη ονομαστική κατάσταση, καθώς επίσης και σε όσους εξ’ αυτών βρίσκονται υπό την επήρεια μέθης ή ναρκωτικών ουσιών.
 8. Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης ΚΟΥΣΗΣ» μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης. Οι αποστολές των δύο ομάδων θα αναχωρήσουν, για και από το κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης ΚΟΥΣΗΣ» με δρομολόγιο, που θα καθορισθεί από τον Επικεφαλής των μέτρων.
 9. Τα λεωφορεία των αποστολών των ομάδων, αμέσως μετά την αποβίβαση των αθλητών και των συνοδών τους, να αποχωρήσουν συνοδεία αστυνομικής δύναμης και να σταθμεύσουν σε ασφαλή χώρο που θα υποδειχθεί από τον Επικεφαλής των μέτρων.
 10. Οι θύρες εισόδου (αθλητών και ανατολική) του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δ.Α.Κ. Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» θα ανοίξουν την 00΄ ώρα της 30/01/2021.
 11. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους εισερχόμενους στην Ανατολική Θύρα δικαιούχους Θεατές, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά, κατοχή και χρήση εντός της εγκατάστασης, απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να απομακρυνθούν τυχόν προσερχόμενοι, μη δικαιούμενοι φίλαθλοι.
 12. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης ΚΟΥΣΗΣ» οιουδήποτε δικαιούχου ατόμου, φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό που περιέχουν υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.
 13. Με ευθύνη της οικείας διοργανώτριας αρχής να ενημερωθούν από τα μεγάφωνα άπαντες οι ευρισκόμενοι στην αθλητική εγκατάσταση πριν από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης για την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας.
 14. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης ΚΟΥΣΗΣ», την ημέρα του αγώνα, του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ, πριν από την ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων .
 15. Οι Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ και Κ.Α.Ε. ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS να γνωστοποιήσουν έγκαιρα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., επιπρόσθετα στοιχεία για:

α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους από αυτά, καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμα –κινητό τηλέφωνο), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασής τους στην Αθλητική εγκατάσταση.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων – υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

 1. Η Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ:

α. Να προσλάβει – σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ΄ αριθ. 38404 από 18.8.2009 Κ.Υ.Α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων» και σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 41Δ του Ν. 2725/1999, ως αυτό προσετέθη με το άρθρο 5 του Ν. 3057/2002, ως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 3262/2004 και τον Ν. 4049/2012, ικανό αριθμό και αναγκαίο προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας «Security», αδειοδοτημένο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ειδικά πιστοποιημένο για τη λήψη «Σ Υ Ν Η Θ Η» αστυνομικών μέτρων την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με την αναλογία 1/200 και κατ’  ελάχιστο τρία (3) άτομα προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, από 14:30΄ ώρα της 30/01/2021, σε συνάρτηση με τον βαθμό επικινδυνότητας του αγώνα, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα, δικαιώματα και υποχρεώσεις, κατόπιν ειδικότερων οδηγιών – εντολών που θα τους παρασχεθούν από τους υπευθύνους, σύμφωνα με όσα αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999, ως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, τις θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος προσωπικού, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου), στη Δ.Ε.Α.Β. και στη διοργανώτρια αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ, υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

– Επισημαίνεται ότι, τα καθήκοντα του προσωπικού ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προβλέπονται στο άρθρο 41Δ, παρ.12 & 13 του Νόμου 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και από τις διατάξεις του άρθρου 14.7.2 εδ. λα΄ της υπ’ αρίθ. 38404 της 18/26.8.2009 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού (ΦΕΚ 1780,τ.Β΄) «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας των αθλητικών εκδηλώσεων» και συγκεκριμένα:

– Ο έλεγχος για λόγους ασφαλείας, των προσερχόμενων θεατών στην αθλητική εγκατάσταση εν όψει αθλητικής εκδήλωσης γίνεται με σωματική έρευνα από μέλος του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας του ιδίου φύλου με τον θεατή. Υποχρεωτικός σωματικός έλεγχος πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, προσωπικό της οποίας παρίσταται στις θύρες εισόδου της αθλητικής εγκατάστασης ή καλούνται ειδικά προς τούτο. Σε περίπτωση που προσερχόμενος θεατής, αρνηθεί το σωματικό έλεγχο, η αστυνομική αρχή ή το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, εφόσον έχει προηγηθεί άρνηση ελέγχου του από την αστυνομική αρχή κατά περίπτωση, δικαιούται να απαγορεύσει την είσοδό του, στην αθλητική εγκατάσταση.

– Στα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας περιλαμβάνεται και το προβλεπόμενο από την παράγραφο 1 του άρθρου 275 του Κ.Π.Δ., δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους δράστες πράξεων βίας στις περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων και να τους παραδίδουν αμέσως στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή.

β. Να παραμείνει ανοικτή η ανατολική θύρα του κλειστού γυμναστηρίου του Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης ΚΟΥΣΗΣ» και να διατηρηθούν ελεύθερες οι κλίμακες της κερκίδας, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, για την αποτροπή τυχόν ατυχημάτων, λόγω έκτακτων γεγονότων. Να τοποθετηθεί προσωπικό ασφαλείας, σε κάθε εσωτερική πόρτα οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι κλειδωμένες, καθώς και σε κάθε άλλη εσωτερική πόρτα που οδηγεί προς τον αγωνιστικό χώρο, για την εκκένωση του γηπέδου ή την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

γ. Να εξασφαλιστεί η παρουσία ασθενοφόρου ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος στην αθλητική εγκατάσταση.

  1. Κατά την προσέλευση της φιλοξενούμενης ομάδας στην αθλητική εγκατάσταση θα παρευρίσκονται μέλη της Διοίκησης της Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ σε καίρια σημεία, για την διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας.
  2. Αμφότερες οι διαγωνιζόμενες Κ.Α.Ε., να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους των, με κάθε πρόσφορο μέσο, το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.
  3. Με ευθύνη της Κ.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ, να εξασφαλισθεί και να προσκομισθεί εγκαίρως στην Υπηρεσία μας, η άδεια τέλεσης του εν θέματι αγώνα, η οποία θα εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
  4. Με μέριμνα της Διοίκησης του Δ.Α.Κ. Αγρινίου, να καθαρισθεί ο χώρος περιμετρικά χώρου της αθλητικής εγκατάστασης μέχρι την προηγούμενη ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, από τυχόν πέτρες, ξύλα και λοιπά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη ή κάκωση της υγείας ανθρώπων.
  5. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του αρθρ. 41Γ, των παρ.3 και 9 του αρθρ.41Δ και του αρθ. 41Ζ του Ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με τον Ν. 4049/2012 «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» και με τον Ν. 4326/2015 «Περί επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό», καθώς και της ισχύουσας Κ.Υ.Α. που αφορά τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού «Covid – 19».
  6. Η ισχύς της απόφασης, ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Ο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτριος Νικ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ

Αστυνομικός Διευθυντής

agrinionews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 21:04
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα