Πέμ, 6/10/2022  16:14 
elenfrdeitru
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 17:41

Ο θεατρικός μονόλογος «Το παλτό» στο Μεσολόγγι (Σαβ 16/10/2021 19:00 & 21:00 - Κυρ 17/10/2021 19:00)

Ο αγαπημένος μονόλογος «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ σε διασκευή και σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, συνεχίζει τις παραστάσεις του και τη χειμερινή περίοδο.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ώρα 7,00 μ.μ και 9,00 μ.μ και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ώρα 7,00 μ.μ, στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με τις Θεατρικές Παραγωγές Θυσίας 45 Μεσολόγγι, κρατήσεις στον χώρο ή στο 6989195912.

Τιμή εισόδου 10 ευρώ/ 8 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Στον χώρο παράστασης επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test 48 ωρών. Η είσοδος δεν θα επιτραπεί σε όσους έχουν βεβαίωση self test.

Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει…

Ο Μπιελίνσκι αναλύει με λαμπρή διορατικότητα και ακράτητο ενθουσιασμό την τέχνη του Gogol, που ‘από το τίποτα φτιάχνει το παν’: ‘Τα διηγήματα του Gogol,τα χαρακτηρίζει η απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, η ακέρια τους αλήθεια της ζωής, η πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο που τα εμψυχώνει, στοιχείο που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν μια κοινή πηγή: Ο Gogol είναι ποιητής, είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής!’. Ο Gogol στάθηκε ο πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας, σίγουρα ‘πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα’, σίγουρα λίγοι συγγραφείς έχουν για το λαό τους τόση σημασία όσο εκείνος για την αφυπνιζόμενη Ρωσία.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία – διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμελη Παπαοικονόμου

Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας

Σχεδιασμός αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Ερμηνεύει: Θοδωρής Γκόγκος

Politheatro performing arts.

agriniopress.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα