Δευ, 26/9/2022  13:53 
elenfrdeitru
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 13:00

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση από την επιτροπή αγώνα για την υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων νήσων και Αιτωλοακαρνανίας (Σάβ 13/2/2021 19:00)

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, σας προσκαλεί σε μια διαδικτυακή συζήτηση για το πολύ σοβαρό θέμα της υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών του Ξηρομέρου και των Αιτωλοακαρνάνων γενικότερα, για το μείζων πρόβλημα της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ, μέσω της οποίας θα μετατραπούν 41.000 στρέμματα θαλάσσιου χώρου, από εκβολές Αχελώου – Εχινάδες – Αστακό – Μύτικα – Κάλαμο – Καστό και εκατοντάδες διάσπαρτα στρέμματα χερσαίας έκτασης της παράκτιας περιοχής των Δυτικών Ακτών της Αιτ/νίας, σε μία απέραντη βιομηχανική περιοχή, αποκλειστικά και μόνο για ιχθυοκαλλιέργειες.

Θα παρουσιαστούν όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες της Επιτροπής Αγώνα, επιστημονικά στοιχεία για την επιβάρυνση του χώρου και θα αναλυθούν οι επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ξηρομέρου και εν γένει της ευρύτερης περιοχής του Νομού μας.

Σάββατο 13/2/2021 και ώρα 07:00 μ.μ.

Πρόγραμμα:

Α. Χαιρετισμό 5 λεπτών θα απευθύνουν:

Ιωάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου και Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος Ξηρομέρου – Ιδρυτικά μέλη της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες».

Β. Ομιλητές:

1. Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα.

2. Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Επιστημονικός σύμβουλος Επιτροπής Αγώνα και Δήμου Ξηρομέρου.

3. Νομικός εκπρόσωπος Επιτροπής Αγώνα.

Γ. Τοποθετήσεις.

Παρεμβαίνουν με τοποθετήσεις 5 λεπτών, οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξηρομέρου.

Την συζήτηση θα συντονίσει μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Μπορείτε να εισέλθετε, να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στην διαλογική συζήτηση, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο της πλατφόρμας WEBEX και βάζοντας απαραίτητα το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας.

https://minedu-primary2.webex.com/minedu-primary2/j.php?MTID=m8eb06cecb80d7e59ddff72408c7c2f4e

Επίσης αν απλά θέλετε να συμμετέχετε ως θεατές, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στο YouTube στον σύνδεσμο https://youtu.be/YbUJ7W73Zhs όπου και εκεί μέσω chat, μπορείτε να θέσετε ερωτήματα και να μεταφερθούν στο πάνελ των ομιλητών.

Με το πέρας των σύντομων χαιρετισμών, παρουσιάσεων – τοποθετήσεων των ομιλητών και των παρατάξεων, θα ακολουθήσει ανοικτή διαλογική συζήτηση με ερωτήσεις ή και τοποθετήσεις 3 λεπτών από τους πολίτες. Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, καθώς και οι πολύ χρήσιμες απόψεις σας.

 

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα