Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 11:58

Διαδικτυακή διάλεξη απο το Ε.Α.Π.: "Η ιστορία των πανδημιών μέσα από την Λογοτεχνία" (Τετ 17/3/2021 16:00)

Ένας κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων από μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου που προσφέρει στο κοινό το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Birbingham της Μεγ. Βρετανίας

Με κοινό θέμα την πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη, αλλά και την ιστορία όλων των μεγάλων υγειονομικών κρίσεων όπως αυτές παρουσιάστηκαν μέσα από την Λογοτεχνία και το Θέατρο στην πορεία του χρόνου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα προσφέρει μια επιστημονική διάλεξη τον μήνα ελεύθερη στο κοινό, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Birbingham της Μεγ. Βρετανίας.

Πρόκειται για σειρά διαδικτυακών διαλέξεων σχετική με τις πανδημίες στην ιστορική τους προοπτική που συνδιοργανώνουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Επικοινωνία της Επιστήμης" του ΕΑΠ,  η Διεθνής Επιτροπή για την "Επιστήμη και Λογοτεχνία" και το Πανεπιστήμιο του Birbingham.

Η πρώτη ενδιαφέρουσα διάλεξη που έφερε την «μαγεία» της λογοτεχνικής έμπνευσης στην αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων υγειονομικών κρίσεων παρουσιάστηκε  χθες 17/2/2021 με θέμα:     

Rebecca Totaro, Florida Gulf Coast University, Shakespeare’s London. Crisis and creativity in Plague-Time

Στην διάλεξη υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από πολλές χώρες του κόσμου, ενώ τη διάλεξη ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση στην οποία εκτός των άλλων τονίστηκαν η ανάγκη ύπαρξης ανθρώπινης αλληλεγγύης σε καιρούς πανδημίας αλλά και η αξία άντλησης πληροφοριών και γνώσης από τον τρόπο αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων στο παρελθόν.

Η σειρά αυτών των διαλέξεων που θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούνιο 2021 συνεχίζεται  στις 17 Μαρτίου 2021 στις 4 το απόγευμα με τη διάλεξη:

Aureo Lustosa Guerios, University of Padua, The Plague and the Mob: group identity and anonymity in literature from the Black Death to the Influenza Pandemic

O διαδικτυακός σύνδεσμος για την παρακολούθηση της διάλεξης είναι:

https://hou.webex.com/hou/j.php?MTID=ma3c94ee9a28f94798c48616e31c3c992

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα