ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:58

Άνεσις: Ντοκιμαντέρ «Αιτωλοακαρνανία – Κύπρος: εθνικά γεφυρώματα» από το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (Δευ 28/3/2022 21:30)

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγρινίου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 09:30-12:00 θα προβάλει στον κινηματογράφο «Άνεσις» μέρος του ντοκιμαντέρ «Αιτωλοακαρνανία-Κύπρος: εθνικά γεφυρώματα».

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου διαγωνισμού «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Η προβολή απευθύνεται στους μαθητές του σχολείου μας και σε μικρές αντιπροσωπείες σχολείων της πόλης μας. Δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό για υγειονομικούς λόγους.

Επισημαίνουμε τον συμπεριληπτικό παιδαγωγικό ρόλο αυτής της προβολής, αφού κατ΄ ουσία δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου μας να παρουσιάσουν, μέσα από την προσπάθειά τους, στους μαθητές άλλων δομών, τους κρυμμένους ήρωες του τόπου μας, καθώς και πτυχές της ιστορίας μας.

Απώτερος στόχος μας είναι η γνωριμία της εκπαιδευτικής και ευρύτερης κοινότητας μας με την ιστορία και το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου με αφορμές δοσμένες από τις ιδιαίτερες εθνικές σχέσεις των δύο περιοχών, αλλά και η προβολή προτύπων ζωής και θυσίας.

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα