Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 13:55

Η θεατρική παράσταση "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" στο ανοικτό θέατρο Πλαγιάς (Τετ 6/7/2022 21:00)

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Πλαγιάς το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Στα πλαίσια, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΜΥΛΟΣ»

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Πλαγιάς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην θέση «Μύλος» ,σε ένα όμορφο θεατρικό  χώρο με υπέροχη θεά την ΤΕΤΑΡΤΗ  6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.ΟΟ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΔΩΡΕΑΝ.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάσνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς της Τοπικής Κοινότητας Πλαγιάς και του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου , είναι ένα ερωτικό παιχνίδι παρεξηγήσεων και  ανατροπών, που συμβαίνει ανάμεσα σε τέσσερις νέους που κρύβονται στο δάσος. Ένα παιχνίδι που τα νήματά του, αριστοτεχνικά κινεί ο μεγάλος ελισαβετιανός συγγραφέας και στο οποίο εμπλέκονται  ξωτικά, δαιμόνια, ο βασιλιάς , η βασίλισσα,  και νεαροί Αθηναίοι.

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΚΕΝΝΥ ΜΑΚΛΕΛΛΑΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΑΣΤΑΣ

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑΣ

TEASER –VIDEO ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: BETON LATEX, IΩΑΝΝΗΣ &ΚΟΨΙΝΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΜΥΡΙΛΙΟΣ 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΡΑΧΑΣ

ΕΛΙΝΑ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΙΑΜΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΡΑΜΑΖΙΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 06/07/2022

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΛΑΓΙΑΣ ΘΕΣΗ ΜΥΛΟΣ

ΩΡΑ : 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Με το έργο του Σαίξπηρ Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, διασκευασμένο για πέντε ηθοποιούς, το Άρμα Θέσπιδος περιοδεύει και φέτος με στόχο τη μεστή ψυχαγωγία του κοινού .

Κάνοντας έρευνα κατά την διάρκεια των προβών, ενεργητική ανάλυση του κειμένου, αυτοσχεδιασμούς και φυσικά, όπου το απαιτούσε το έργο,  αυστηρό  στυλιζάρισμα,  η παράσταση  σκοπεύει να βάλει φωτιά στα κλισέ και ο λόγος του Σαίξπηρ να φτάσει με τον πιο απλό και όμορφο τρόπο στο κοινό.

Η ανιδιοτελής ρομαντική αγάπη  που μας προτείνει το « ‘Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»   μοιάζει με ελιξίριο που θα μας  θεραπεύσει από  τον  κυνισμό  και το ναρκισσισμό που - μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα- έχει πια περάσει παντού στη ζωή μας.

 Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που πηγαίνουμε με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στα χωριά, ένα από τα κορυφαία έργα της κλασικής δραματουργίας.

Και ο Σαίξπηρ είναι σίγουρα ο  πιο πολύτιμος φίλος και συνεργάτης στο καλλιτεχνικό μας εγχείρημα.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα