Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 21:30

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου – Το μεγαλύτερο της Ελλάδας σε συμμετοχές (Παρ 7 - Κυρ 9/10/2022)

Τρία χρόνια τώρα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Χρυσούλας Τασολάμπρου, και μιας ικανής ομάδας συνεργατών της, διατηρεί αναλλοίωτο το στίγμα της υψηλής ποιότητά του, υποστηρίζει σταθερά νέους, αλλά και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Οκτωβρίου 2022, με ώρα έναρξης κάθε απόγευμα στις 17:30 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στο Αγρίνιο.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια έχει φιλοξενήσει 30 χορωδίες και φέτος έρχεται δυναμικά με 33 χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και 963 χορωδούς από 24 Δήμους 5 χωρών, κατατάσσοντάς το στο μεγαλύτερο σε συμμετοχές Φεστιβάλ χορωδιών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης για το 2022.

Το Φεστιβάλ είναι υπεραξία για τον Δήμο Αγρινίου, κάνει την πόλη του Αγρινίου τόπο συνάντησης και αλληλεπίδρασης, μια φθινοπωρινή γιορτή που παρασέρνει το θεατή σε ένα συναρπαστικό οπτικοακουστικό ταξίδι.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Παρουσίαση προγράμματος – Φιλική συμμετοχή : Αλέξης Κωστάλας

Είσοδος ελεύθερη.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ : Χρυσούλα Τασολάμπρου

Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ

Χαιρετισμός της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Χρυσούλας Τασολάμπρου :

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί σημαντική τομή για την εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.

Προσδοκά να δώσει τη δυνατότητα για άλλη μία φορά σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς, καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε το έργο των νέων καλλιτεχνών/δημιουργών και προωθούμε τη δικτύωση, τις συνέργειες και την ενίσχυση καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων και δίνουμε βήμα στις τοπικές χορωδίες και νέους καλλιτέχνες, καθώς επίσης θα συμβάλουμε στη διαδικασία της πολιτιστικής αποκέντρωσης σε επίπεδο περιφερειακό και τοπικό.

Το Φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της.

Σκοπό μας είναι να γίνει το φεστιβάλ δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και να είναι επιτυχημένο σε απήχηση, προσέλευση και αναγνωσιμότητα.»

3o festival choral agrinio 2022

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 10:15
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα