Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 19:50

"Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας. . . και Άνοιξη" από την κινημ. λέσχη του Δήμου Αγρινίου στον ΑΝΕΣΙΣ (Τρι 6/12/2022 21:30)

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου  2022 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει την ταινία :

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας. . . και Άνοιξη (Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring)

Ένα κινηματογραφικό ποίημα και παράλληλα μία φιλοσοφική διατριβή, το «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας... και Άνοιξη» στέκεται μέσα στα χρόνια ως το λυρικό αριστούργημα που έκανε διεθνώς διάσημο τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη.

Ο Γέρος Μοναχός και ο Νεαρός Μοναχός ζουν σαν ερημίτες σε έναν γαλήνιο ναό που πλέει πάνω σε μία λίμνη. Η ζωή τους ακολουθεί τους ατάραχους ρυθμούς των εποχών, παρότι, όμως, ζουν αποκομμένοι από τα εγκόσμια, δεν μπορούν να αποφύγουν την έλξη της ζωής, με τα πάθη και τα βάσανά της. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Γέρου Μονάχου, ο Νεαρός Μοναχός παίρνει ένα σκληρό μάθημα όταν το παιδικό του παιχνίδι γίνεται άσπλαχνο. Στη συνέχεια βιώνει τη δύναμη του πόθου όταν μία νεαρή γυναίκα εισβάλλει στον κλειστό του κόσμο.  Ο πόθος του αυτός θα οδήγησε τελικά στην εμμονή και στο έγκλημα. Αλλά ύστερα από την ένταση της άνοιξης και του καλοκαιριού έρχεται το φθινόπωρο, η εποχή της περισυλλογής και τις επανόρθωσης, και τέλος ο χειμώνας, η εποχή της αφύπνισης και του διαφωτισμού.

Ο ζεν βουδισμός, που τόσο βαθιά είχε επηρεάσει τον Κιμ Κι Ντουκ στη ζωή και στην θεματική των ταινιών του, έγινε ο πυρήνας και η ενεργός δύναμη της ιστορίας σε μια από τις διασημότερες ταινίες του. Ο νεαρός που αφήνει πίσω του την μοναστική ζωή και τον ηλικιωμένο δάσκαλό του για τον έρωτα μιας γυναίκας, δοκιμάζεται στην παρακμιακή ζωή της πόλης και η επιστροφή του γίνεται μία πράξη μετάνοιας, αλλά και λύτρωσης. Ποιητική και ονειρική, η ταινία καλεί τον θεατή σ' ένα παλινδρομικό ταξίδι ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, και είναι αυτή που έκανε γνωστό τον δημιουργό της στην χώρα μας, αλλά και στους σινεφίλ ολόκληρου του πλανήτη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κιμ Κι-Ντουκ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Κιμ Κι-Ντουκ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιενγκ-Σου Ο, Κιμ Κι-Ντουκ, Κιμ Γιουνγκ-Μιν, Σέο Τζάε-Κιουνγκ, Χα Φέο-Τσιν

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη

στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και Αμεα.

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα