Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 11:05

"Yποψίες / Suspicion (1941)" από την κινηματογραφική λέσχη του Δήμου Αγρινίου (Τρι 27/12/2022 21:30)

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει την ταινία:

Yποψίες / Suspicion (1941)

Ένας γοητευτικός playboy, ο Τζόνι, καταφέρνει να παντρευτεί μια αφελή, πλούσια νεαρή, τη Λίνα, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι ψεύτης, τζογαδόρος και απένταρος. Η Λίνα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι εκτός από αυτά, είναι και δολοφόνος -και ίσως η ίδια να είναι το επόμενο θύμα του…

Στο Υποψίες, μια πλούσια αλλά άπειρη γυναίκα, η Λίνα, παντρεύεται έναν γοητευτικό playboy, τον Τζόνι, που σιγά-σιγά αποδεικνύεται ψεύτης, τζογαδόρος και τόσο ανέντιμος που η Λίνα αρχίζει να υποψιάζεται ότι ίσως είναι και δολοφόνος. Εν μέρει αποτελεί τη μελέτη ενός φόνου μέσα από τα μάτια του τελικού θύματος -ωστόσο, επειδή το κοινό δεν μπορούσε να αποδεχτεί να βλέπει τον Κάρι Γκραντ ως δολοφόνο, το στούντιο παραγωγής (RKO) πίεσε για ένα διαφορετικό τέλος, το οποίο ο Χίτσκοκ φρόντισε να κάνει όσο πιο διφορούμενο ήταν εφικτό. H δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης, είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο έργο του Χίτσκοκ. Ο διπλός χαρακτήρας του ήρωα / κακού της ταινίας τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο Κάρι Γκραντ, τονίζεται από την ατμοσφαιρική κινηματογράφηση σε στυλ φιλμ νουάρ που βοήθησε σημαντικά τον Χίτσκοκ στην επίτευξη της ατμόσφαιρας δυσπιστίας και φόβου που αγγίζει τα όρια της παράνοιας (απειλητικές σκιές που προβάλλονται στους τοίχους, το ύποπτο γάλα που σχεδόν φωσφορίζει κλπ). Ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς αν η απειλή είναι πραγματική ή φανταστική, ενώ η ίδια η ταινία ξεκινά ως μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία, που σταδιακά σκοτεινιάζει όλο και περισσότερο μέχρι να γίνει ένα ατόφιο θρίλερ.

Το Υποψίες, υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ήταν μια εμπορική αλλά και μια καλλιτεχνική επιτυχία παρά τους περιορισμούς από το στούντιο (ο Χίτσκοκ για να αποφύγει περισσότερες παρεμβάσεις κινηματογράφησε την ταινία με την τεχνική του μοντάζ εντός κάμερας, με τα γυρίσματα να ακολουθούν αυστηρή σειρά για κάθε πλάνο, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο μοντάζ που απέτρεπε την αποκοπή ή αναδιάταξη των σκηνών).

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ηθοποιοί: Κάρι Γκραντ, Τζόαν Φοντέιν, Νάιτζελ Μπρους, Σέντρικ Χάρντγουικ, Ντέιμ Μέι Γουάιτι, Ίζαμπελ Τζινς, Χέδερ Έιντζελ, Λίο Γκ. Κάρολ

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη

στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και Αμεα.

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 11:27
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

AMVRAKIA NEW BANNER

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

PRESTIGE CAFE ΑΓΡΙΝΙΟ DELIVERY

ΠΑΓΩΤΑ FRIKOM ΜΠΑΛΩΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΟΠΥ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

Επιχειρείν Δυτικά