Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 10:36

Ε.Α.Π.: Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία (Διαδικτυακή Εκδήλωση Σαβ 21/1/2023 10:00 πμ)

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Πανεπιστημιακών, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνουν το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία» με σκοπό την παρουσίαση της παρούσας υγειονομικής κατάστασης στον Νομό, την επείγουσα ανάγκη αναβάθμισης των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών σε θέματα πνευμονολογίας, όπως απέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού, με ίδρυση Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου, την τοποθέτηση πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ενίσχυση – επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Παράλληλα κορυφαίοι επιστήμονες και καθηγητές πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, θα αναπτύξουν τις εξελίξεις σε συχνά προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και να τοποθετηθούν όλοι οι έχοντες δυνατότητα να συμβάλλουν προς αυτό το σκοπό, ενώ συνεργάζονται για τη διεξαγωγή της, πέραν των διοργανωτών, και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η 6η ΥΠΕ και οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής του Αγρινίου (Σεφέρη 2 - Κεντρικό Κτίριο), ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά και από το επίσημο κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Youtube, στο σύνδεσμο: https://youtu.be/hqSB-ttIiVg

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα