Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 12:08

Μια ακόμη πρωτότυπη και δημιουργική καλλιτεχνική δράση στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (Τετ 5/4/2023 17:30)

Κώστας Λύρος: «Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου μέσα από Διαπολιτισμικές διαδραστικές δράσεις  προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να γίνουν ενεργοί δρώντες της πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου μας»

Tην Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 17:30 μ.μ. στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου «με λογισμό και μ’ όνειρο», τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με πρωτοβουλία του Διαμεσολαβητή Ρομά κ. Παναγιώτη Πανόπουλου και της Διαπολιτισμικής Μεσολαβήτριας κ. Μαρίας Καρέτσου θα πραγματοποιήσουν τη δράση «Διαπολιτισμική Δημιουργική Απασχόληση…κι απ’ όπου χαράζει, ως όπου βυθά».

Μέσα από την πρωτότυπη και διαδραστική αυτή δράση, οι μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα χαρακτικής παιδιών και νέων με αναπηρίες και στη συνέχεια να δημιουργήσουν το δικό τους έργο χαρακτικής εμπνευσμένο από την «Έξοδο» του Μεσολογγίου.  

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του Προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα