Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 00:46

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγρινίου "ΖΟΡΜΠΑΣ" στο ΕΛΛΗΝΙΣ (Κυρ 4/6/2023 20:00)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου ο "ΖΟΡΜΠΑΣ", προσκαλεί τον κόσμο του Αγρινίου σε ένα ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ και ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ,στις 4 ΙΟΥΝΙΟΥ και ΩΡΑ 8 το βράδυ στον δημοτικό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ..

Ο Μίκης εκτός από μουσικός δημιουργός, άφησε παρακαταθήκη και στο χορευτικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  με τους ρυθμούς που χρησιμοποίησε. Είναι χρέος του συλλόγου να αναδείξει  αυτούς τους χορούς και αυτούς τους ρυθμούς των λαϊκών μας τραγουδιών και να δείξει πως ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ πάντρεψε ρυθμούς παραδοσιακούς σε λαϊκά τραγούδια, στα τραγούδια του λαού.

Ο σύλλογος ΖΟΡΜΠΑΣ πήρε το όνομα του από τον ίδιο τον Μίκη ουσιαστικά, που δημιούργησε τον χορό του ΖΟΡΜΠΑ στην ομώνυμη ταινία: ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ/ZORBA THE GREEK(από το ομώνυμο βιβλίο: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, του Νίκου Καζαντζάκη.)

Έτσι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο σύλλογος, είναι να τιμήσει τη μνήμη του Θεοδωράκη για όλο το μουσικό και κοινωνικό του ταξίδι!

Τραγουδούν: Βενιαμίν Γερνάς, Έφη Ιωαννίδου, Μαργαρίτα Βαρελά

Θεατρικό: Έφη Ιωαννίδου, Τάκης Λιάγκας

Χοροδιδάσκαλος: Βενιαμίν Γερνάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ευχαριστούμε τον μέγα χορηγό "V2 the alternative bar"
καθώς και τους χορηγούς "ΦΙΛΗΣ glass" και "KANZO home" που μας στηρίζουν σε κάθε μας εκδήλωση!

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα