Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 13:48

Παρουσίαση παιδικών βιβλίων της συγγραφέως Γλυκερίας Κακούρη σε Βόνιτσα (Τετ 9/8/2023 21:00) και Μοναστηράκι (Σαβ 12/8/2023 20:30)

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και οι εκδόσεις Ανάτυπο με χαρά σας προσκαλούν στην παρουσίαση των παραμυθιών της συγγραφέα Γλυκερίας Κακούρη "Ο Τεμπελάκος" και "Το τραγούδι της Θάλασσας" σε Μοναστηράκι και Βόνιτσα.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην παραλία Βόνιτσας στον Φάρο και το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 20:30 στην πλατεία Μοναστηρακίου Βόνιτσας. 

Περιμένουμε γονείς και παιδιά για  να παίξουμε, να λύσουμε γρίφους, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε!!!

Η Γλυκερία Κακούρη είναι  Εκπαιδευτικός ,Συγγραφέας και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε).

Η συγγραφή παραμυθιών είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τα μικρά παιδιά και ένας μοναδικός τρόπος να εκφράσεις με απλά λόγια μεγάλες αλήθειες.

Εκεί έγκειται η δυσκολία αλλά και η μαγεία του παραμυθιού. Στο πώς θα προσεγγίσεις με την ιστορία σου μικρούς και μεγάλους παρασύροντάς τους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και αγγίζοντας ταυτόχρονα τις καρδιές τους. Πώς θα τους πείσεις μέσα από την αλληγορική διήγησή σου ότι αυτό που συμβαίνει στο παραμύθι μπορεί να συμβεί και στην πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γλυκερία Κακούρη γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το 1982. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παιδικά διηγήματά της δημοσιεύθηκαν στη σχολική εφημερίδα «Το Παραδείσι» που εξέδιδε το γυμνάσιο Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας (1993-96). 

Από το 1999 είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Β. Ελλάδος. 

Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας και θεατρικές παραστάσεις για κοινωφελείς σκοπούς, διοργανωμένες από τη Διεθνή Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ποιήματά της παρουσίασε στα πλαίσια του Πνευματικού Μάη 2003 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης.

Έργα της:

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (Ερωδιός, 2005)
«Περιμένοντας την άνοιξη» (Ερωδιός, 2010)
«Ο Τεμπελάκος» (Δυάς Εκδοτική, 2011)
«Ένοχες Σιωπές» μυθιστόρημα, (Δυάς Εκδοτική, 2014).
«Έδωσα υπόσχεση» μυθιστόρημα, (Ανάτυπο, 2017).

«Το τραγούδι της Θάλασσας» (Ανάτυπο, 2020).

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

Εκδηλώσεις Σήμερα

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων