Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 20:24

Πανσέληνος στο αρχαίο θέατρο Πλευρώνας: με εγκαίνια από Μενδώνη και συναυλία Φωτεινής Δάρρα (Πεμ 31/8/2023 19:30)

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει, και φέτος -23η χρονιά- τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ωστόσο στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας θα είναι ξεχωριστή καθώς θα συνδυαστεί με τα αποκαλυπτήρια μετά τις εργασίες της στερέωσης, αποκατάστασης και της ανάδειξης του. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα.

 

Σύμφωνα με την πρόσκληση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΕΣΠΑ Δυτική Ελλάδα διοργανώνουν τα εγκαίνια του έργου που θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού Δρ Λίνα Μενδώνη.

Tο έργο υλοποιήθηκε απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προϋπολογισμό 900.000,00 €.

Εγιναν  οι ακόλουθες εργασίες: Στερέωση, συντήρηση, αναστήλωση, προστασία και ανάδειξη του μνημείου με στοχευμένες παρεμβάσεις βάσει της εγκεκριμένης από το ΚΑΣ μελέτης αποκατάστασης, στο κοίλο, στους αναλημματικούς τοίχους του κοίλου και των παρόδων, στην ορχήστρα, στις παρόδους, στο σκηνικό οικοδόμημα και στον πύργο του θεάτρου.

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα