Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 18:09

Δη.Πε.Θε Αγρινίου: «Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου – Πατρών (Παρ 20/10/2023 21:15)

Το ΔH.ΠE.ΘE. Αγρινίου και η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου- Πατρών, παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Welcome to UP 2023, με ελεύθερη είσοδο για τους φοιτητές, την παράσταση «Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Πρόκειται για μικρά, αλλά λαμπρά δείγματα πεζού λόγου που αποτυπώνουν πυκνά την κοινωνική κριτική του Μπρεχτ, αλλά και την ηθική του διδαχή.

Η παράσταση για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών θα δοθεί στις 20/10 στο Αγρίνιο. Το ΔH.ΠE.ΘE. Αγρινίου και η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου- Πατρών, συνεργάζονται για 17η συνεχή χρονιά.

Η συγκεκριμένη παράσταση μάλιστα συμμετείχε και στην 17η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου του ΔH.ΠE.ΘE. Σερρών.

Παίζουν:

Ταρσηζία Αγγελάρη, Κωνσταντίνος Αγιασώτης, Ιάκωβος Αποστόλου Βασίλης Γκιτάκος, Νίκη Ζαχαριάδη, Νεφέλη Ίσαρη, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Σοφία Καραχάλιου, Αποστόλης Κίτσιος, Στέλλα Λαδάκη, Άννα Λεντούδη, Βάνα Μακρά, Γιώργος Μουσμουλίδης, Νίκη Μπερερή, Καλλιόπη Νικήτα Καττιάννα Ντελοπούλου, Μαρία Παπαγεωργάκη, Δήμητρα Τσουμάνη, Ιωάννα- Μαρία Φαρμάκη, Φωτεινή Φράγκου, Βασίλης Ψάλτης.

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ
κοστούμια: η ομάδα
φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ζωντανή μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ
βοηθός σκηνοθέτη: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΫΝΕΡ» άρχισαν να γράφονται το 1927 και τελείωσαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, λίγο πριν από το θάνατο του Μπρεχτ. Είναι μικρά αλλά λαμπρά δείγματα πεζού λόγου που αποτυπώνουν πυκνά την κοινωνική κριτική του Μπρεχτ, αλλά και την ηθική του διδαχή. Ο ήρωάς τους είναι πολυσήμαντος: το όνομά του (Keuner) πλησιάζει υπαινικτικά τη λέξη Keiner (κανένας). Τα πεζά του Μπρεχτ δείχνουν τη συμπεριφορά του ατόμου, του κ. Κόυνερ, απέναντι σε φαινόμενα της καθημερινής ζωής και τις αντιδράσεις του απέναντι σε καθιερωμένες καταστάσεις

Η ιστορία της Θεατρικής Ομάδας Πανεπιστημιακών Τμημάτων

Το «Welcome to UP 2023», διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και με τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του.

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα