Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 19:05

Εφορεία Αρχαιοτήτων: Ημερίδα παρουσίασης του έργου Coastal Heritage Network στη Ναύπακτο (Τρι 21/11/2023 10:00 πμ)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος προσκαλεί στην Ημερίδα Παρουσίασης Ολοκλήρωσης του έργου «Coastal Heritage Network – στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY 2014-2020, στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος.

Μέσα από τις παρουσιάσεις των πέντε εταίρων θα γίνει η παρουσίαση του σημαντικού αναστηλωτικού έργου που πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένα μνημεία των εμπλεκόμενων περιοχών της Αδριατικής και του Ιονίου αλλά και η δημιουργία νέων μουσείων και ψηφιακών εκθέσεων που ενισχύουν την επισκεψιμότητα, τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και την προσέλκυση του τουριστικού κοινού.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023, από τις 10.00-13.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου στην Ναύπακτο (οδός Ν. Μπότσαρη). Στο τέλος της Ημερίδας θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στο υπό διαμόρφωση νέο Βυζαντινό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου από την Προϊσταμένη της Εφορείας, Δρα Ολυμπία Βικάτου και τους επιβλέποντες του έργου.


agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα