Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 20:13

Κινητοποίηση για το μουσείο της Βάσως Κατράκη την Τρίτη 12/12/2023 17:00

ΌΧΙ  στην κατάργηση του ΝΠΔΔ του δήμου Μεσολογγίου «Μουσείο Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ!

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου καλούν όλο το λαό του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου να καταδικάσει την απόφαση της κυβέρνησης και να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του μουσείου!

Η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του ΝΠΔΔ του Δήμου Μεσολογγίου «Μουσείο Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό, αποτελεί συνειδητή επιλογή υποβάθμισης και απαξίωσης συνολικά πολιτιστικών δράσεων και οργανισμών που δεν εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και ειδικά του έργου της εξαίρετης αυτής αναγνωρισμένης δημιουργού, που σημάδεψε την παγκόσμια χαρακτική δημιουργία εκφράζοντας το μόχθο και τους μεγάλους αγώνες του λαού μας για δίκιο και ελευθερία, από την Αντίσταση, τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια έως τη δικτατορία.

Το «Μουσείο Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό έχει χαρακτηριστεί ως μοναδικό μουσείο αμιγώς Χαρακτικής Τέχνης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Το ΚΚΕ ήδη από το 2014, αλλά και πιο πριν, επισήμανε τα προβλήματα του Μουσείου και με ερώτηση στην Βουλή είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα.

Από τότε έχουν περάσει 9 χρόνια και η κατάσταση του μουσείου όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά φαίνεται να έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα από την αδιαφορία του κράτους και την εγκατάλειψη διαχρονικά από τις δημοτικές αρχές του δήμου Μεσολογγίου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων εκκλήσεις κανέναν δεν πείθουν ειδικά όταν προέρχονται από αυτούς που είτε είχαν την δημοτική, είτε την κυβερνητική ευθύνη για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανάκληση της απόφασης και την συνέχεια της λειτουργίας του Μουσείου ως ΝΠΔΔ απαιτώντας:

  • Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα για τη συντήρηση και αποκατάσταση των έργων.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους χώρους του μουσείου, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των έργων.
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι, ξεναγοί, ιστορικοί, επιμελητές εκθέσεων) ώστε να λειτουργήσει και να αποτελέσει πολιτιστικό πόλο όχι μόνο για την περιοχή αλλά πολύ ευρύτερα.

Κ.Ο ΚΚΕ ΔΗΜΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 23:39
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα