Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 14:24

«Μια Υπέροχη Ζωή»: Η αιώνια ταινία των Χριστουγέννων από την κινηματογραφική λέσχη του Δήμου Αγρινίου (Τρι 26/12/2023 21:30)

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της,

την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει την ταινία :

«Μια Υπέροχη Ζωή»:

Ο Τζορτζ (Τζέιμς Στιούαρτ) είναι ένας έξυπνος νέος με φιλοδοξία να φύγει από την πατρίδα του, το μικρό Μπέντφορντ Φολς και να εξερευνήσει τον κόσμο. Αντί αυτού εγκλωβίζεται στη «φυσιολογική» και βαρετή ζωή του καλού παιδιού, άνδρα, πολίτη, επαγγελματία και οικογενειάρχη. Οι δυσκολίες και οι υποχρεώσεις αυτής της ζωής τον αποθαρρύνουν μέχρι το σημείο να ευχηθεί να μην είχε γεννηθεί ποτέ και ο Κλάρενς (Χένρι Τράβερς), ένας άγγελος που προσπαθεί να κερδίσει τα φτερά του, κάνει την ευχή του πραγματικότητα. Πόσο η παρουσία του επηρεάζει τις ζωές των γύρω του και πόσο υπέροχη είναι η ζωή που ζει ο Τζορτζ, είναι κάτι που πρόκειται να μάθει κι όλα αυτά κατά τη διάρκεια της παραμονής των Χριστουγέννων. 

Μια κλασική ταινία που γίνεται καλύτερη κάθε φορά που την βλέπεις, καθώς εξελίσσεται σαν την οικειότητα μιας γνωριμίας που προχωρά και ανθίζει σε σχέση. Μια συγκινητική ταινία με μήνυμα την ακεραιότητα και τη γενναιοδωρία ως αδιαπραγμάτευτα ιδανικά, ακόμα και στο σημείο που διαπιστώνεις πως η ζωή σου κατρακυλά ως το έσχατο σημείο. Στον τοίχο του γραφείου του Τζορτζ υπάρχει ένα μικρό κάδρο που διαβάζει «το μόνο που μπορείς να πάρεις μαζί σου, είναι αυτό που έχεις χαρίσει».

Μια Υπέροχη Ζωή (It’s A Wonderful Life)
Η.Π.Α., 1946, Ασπρόμαυρη
Δράμα / Οικογενειακή / Φαντασίας, 130’
Σκηνοθεσία: Φρανκ Κάπρα
Σενάριο: Φρανκ Κάπρα, Φράνσις Γκούντριτς, Άλμπερτ Χάκετ, Τζο Σγουέρλινγκ, Φίλιπ Βαν Ντόρεν Στερν 
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόνα Ριντ, Λάιονελ Μπάριμορ, Χένρι Τράβερς

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη

στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και Αμεα.

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα