Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 09:51

ΓΕΑ: Δωρεάν σεμινάριο σκακιού για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Σαβ 27/1/2024 10:00-13:00)

Tο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, έχει εγκρίνει δύο προγράμματα που ετοίμασε η Επιτροπή Σχολικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

1. «Σκάκι και φαντασία», το οποίο αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού και

2. «Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους!», το οποίο αφορά μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού Σχολείου».

Tα εν λόγω προγράμματα μπορούν να αξιοποιηθούν και να διδαχθούν από τους εκπαιδευτικούς στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των αντίστοιχων τάξεων.

Με αφορμή τα ανωτέρω και πάντοτε στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης του σκακιού στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, το σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, πραγματοποιεί για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εντάξουν το σκάκι στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων, δωρεάν σχετικό σεμινάριο το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10:00–13:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας με το δάσκαλο του τμήματος και αρμόδιο για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου Χαράλαμπο Τζότζολη (τηλ. 6931121117).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 09:53
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα