Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:42

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στον εργασιακό χώρο και την αντιμετώπισή της (Παρ 29/3/2024 12:00 μ.)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκπαιδευτική – ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Εκτίμηση και αποτίμηση δραστηριοτήτων με προσανατολισμό στις επείγουσες συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών».

Υλοποιώντας σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου(IFRC) το πρόγραμμα Απλοποιημένο Πρωτόκολλο `Έγκαιρης Δράσης - Ελλάδα Ακραία Υψηλές θερμοκρασίες ( Simplified Early Action Protocol – Extreme heat) επιδιώκει την έγκαιρη, επικεντρωμένη και εύστοχη προληπτική παρέμβαση για την επιτυχημένη επίτευξη διαχείρισης των ακραία υψηλών θερμοκρασιών και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υπόσταση. Με την χρήση του προγράμματος Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης επιτυγχάνει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Με εξειδικευμένα τεχνικά εργαλεία και μεθόδους επικοινωνίας ο Ε.Ε.Σ. θέτει ως κριτήριο τις καταγραφόμενες ανάγκες και την ανατροφοδότηση από τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό και σχεδιάζει τις δράσεις του με απώτερο σκοπό την ουσιώδη και συγκροτημένη παρέμβαση συμβάλλοντας στην υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών.

Η θεματολογία της διαδικτυακής ημερίδας είναι:

  1. Προστασία εργαζομένων από θερμική καταπόνηση σε συνθήκες ακραία υψηλών θερμοκρασιών

. Εισηγήτρια Νοσηλεύτρια Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης κα Ειρήνη Παπάζογλου.

  1. Η συμβολή της Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης (ΣΕΔ) στο πρόγραμμα "Ακραία Υψηλές Θερμοκρασίες -Extreme Εισηγήτρια Κοινωνική λειτουργός, Msc, Συντονίστρια Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης (ΣΕΔ) Ε.Ε.Σ. Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. κα Μαρία Ζυγούρη.
  2. Παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης σε επείγουσες συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών. Εισηγήτρια Νοσηλεύτρια Msc, Πρόσωπο Αναφοράς Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης (ΣΕΔ) του Τομέα Υγείας E.Σ. κα Βασιλική Δάλλα.

Την εκπαιδευτική – ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Η   ημερίδα του Ε.Ε.Σ. θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Ε.Ε.Σ. στο YouTube εδώ:

https://www.youtube.com/live/1ABvNmaXw9g?si=Lj8Gf5An6s7iRuVy

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα