Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 10:16

Η θεατρική παράσταση «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (Παρ 27 - Κυρ 29/5/2022 21:30)

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου- Πατρών , συνεργάζονται για 16η  συνεχή χρονιά, και παρουσιάζουν την παράσταση  «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ, την Παρασκευή 27,το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου στις 9.30 μ.μ.στην αίθουσα του Θεάτρου.Με την παράσταση αυτή το Δη.Πε.θε. Αγρινίου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του έτους «ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ 2022», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του.

 

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

κοστούμια: η ομάδα

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

παίζουν:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣΩΤΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ,                ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΟΓΙΩΡΓΑ, ΝΕΦΕΛΗ ΙΣΑΡΗ,           ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΚΑΜΠΟΥΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΤΟΥΡΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΙΤΣΙΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΥ, ΑΝΝΑ ΛΕΝΤΟΥΔΗ, ΒΑΝΑ ΜΑΚΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΙΚΗ ΜΠΕΡΕΡΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΗΤΑ,           ΣΠΥΡΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ΚΑΤΙΑΝΝΑ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ,           ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΡΑΤΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ, ΙΩΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

λίγα λόγια για το έργο:

Το θεατρικό αυτό έργο του Ι.Καμπανέλλη αποτελεί διασκευή του γνωστού ομώνυμου αφηγήματος της Πηνελόπης Δέλτα. Ο Καμπανέλλης έγραψε το έργο του το 1958-59. Ο συγγραφέας κρατώντας τη γενική γραμμή, τη δράση και τα πρόσωπα του αφηγήματος, το διασκεύασε ελεύθερα, το διεύρυνε, το προσάρμοσε στην εποχή του και του έδωσε τους δικούς του στόχους και τους δικούς του υπαινιγμούς. Στην πικρή και δραματική σάτιρα της Δέλτα ο Καμπανέλλης πρόσθεσε τη δική του, διατηρώντας όλη τη μαγεία και την αφέλεια του παραμυθιού και οικοδομώντας πάνω σ' αυτά ένα θεατρικό έργο με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Στο έργο αυτό του Καμπανέλλη υπάρχουν επιδράσεις από το «επικό θέατρο» του Μπρεχτ, με έντονη κοινωνική κριτική, με πολλή σάτιρα και λαϊκή θυμοσοφία, και με ανθρώπους «καλούς» ή «κακούς», ανάλογα με τις συνθήκες που ζουν.

ΙΣΤΟΡΙΑ της ΟΜΑΔΑΣ

Το 2006 ξεκίνησε, με πρωτοβουλία των φοιτητών, η δράση της θεατρικής μας ομάδας. Με την πολύτιμη βοήθεια του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου καταφέραμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά  μας και πλέον μπορούμε να στηριχτούμε σε μια συνεργασία που αντέχει στο χρόνο. Η υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ και της πόλης του Αγρινίου κάθε χρόνο μεγαλώνει και αυτό μας δίνει κίνητρο να προχωράμε ένα βήμα παρακάτω. Αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο το θέατρο, εξερευνήσαμε κείμενα Ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ανεβάσαμε τις παραστάσεις: «Έρως Ανίκατε» (2007), «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» (2008), «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ (2009), «Μόλις χώρισα»του Βασίλη Μυριανθόπουλου (2010), «H Mεγάλη Παντομίμα» τουΝτάριο Φο (2011), «Η Φάρμα των Ζώων» του Τζώρτζ Όργουελ (2012), «Εσωτερικαί Ειδήσεις»του Μάριου Ποντίκα (2013), «Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο (2014), «Μονόπρακτα» του Άντον Τσέχωφ (2015), «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ (2016), «Άμλετ ο Β’» του Σαμ Μπόμπρικ (2017), «Μπόμποκ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (2018),«Κυριακάτικος Περίπατος» τουΖωρζ Μισέλ (2019),«DEADLINE», βασισμένο στο έργο «οι Αριθμημένοι» του Ελίας Κανέττι (2020), μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «10 Απρίλη 1826» βασισμένη στο έργο του Νικόλαου Κασομουλη «Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως Των Ελλήνων 1821-1833» (2021).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ( ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ )

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών

Η προσέλευση των θεατών πρέπει να γίνεται 45 λεπτά πριν την παράσταση προς αποφυγή συνωστισμού.

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα