Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 12:18

Αγρίνιο: Η παράσταση “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Δευ 27/3/2023 09.00 & 11.00)

Η θεατρική ομάδα Magic Dream του Ηλία Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα οικουμενικό έργο, που έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, του Hans Christian Andersen.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας.

Οι ώρες της παράστασης στο Παπαστράτειο: 09.00-10.30 & 11.00-12.30

Διασκευή-Σκηνοθεσία/Παραγωγή Magic Dream: Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Μουσική: Απόστολος Μόσιος

Πρόκειται για μια άκρως επαγγελματική παράσταση για παιδιά με ουσιαστικό μήνυμα.

Διδάσκει τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης.

Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες.

Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή έγινε σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο υπάρχει και ποτ-πουρι κλασικών μουσικών όπως Tchaikovsky, Brahms κλπ.

Η υπέροχη μουσική της, τα εξαιρετικά της σκηνικά, τα καταπληκτικά κοστούμια, χαρίζουν την απόλαυση του κλασικού θεάτρου και μπαλέτου.

Η γνωστή ιστορία του μολυβένιου στρατιώτη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι:

Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλυ και Τζων παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι… όταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μια όμορφη κούκλα μπαλαρίνα.

Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε… τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια… το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Άντερσεν που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο…!

Πληροφορίες: 6973 346401

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα