Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 10:49

Αγρίνιο: Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ στο 5ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2023 με την παράσταση «ΜΑΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ» (Δευ 18/12/2023 21:00)

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2023

18 Δεκεμβρίου ,9.00 μ.μ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΖΑΚ

«ΜΑΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ»

(διασκευή του έργου «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ )

Η θεατρική μας ομάδα «ΠΡΟΖΑΚ» θέλοντας να αγγίξει με περίσσιο σεβασμό και αγάπη ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα», προσπάθησε να το προσεγγίσει και με μια άλλη ματιά.

Ο ίδιος ο Μποστ έκανε πολιτική σάτιρα, πολιτική, όχι με την έννοια της διακωμώδησης πολιτικών προσώπων, μα με την ουσιαστική έννοια. Ασχολήθηκε με όσα αφορούν τη σύγχρονη (και όχι μόνο) κοινωνία: από την εξουσία και το κράτος ως τις κοινωνικές και τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα πάντα στοχοποιούνται από την αιχμηρή, διορθωτική πένα του.

Με σεβασμό λοιπόν και εκτίμηση στην δημιουργία του Μποστ, η ομάδας μας, επικαιροποίησε το κείμενο, ώστε να σχολιάσει σύγχρονα ζητήματα, αναδεικνύοντας την κωμικότητα των προσώπων και την φαρσικότητα των καταστάσεων, προσπαθώντας να μη ξεφύγει του μποστικού ήθους.

«Μαρία θέλω να σου πω…» Η Ιστορία μιας αυθεντικής γυναίκας που για άλλους αποτελούσε σύμβολο δύναμης και για άλλους μια αδίστακτη κυνική προσωπικότητα .Ουσιαστικά, η φεμινίστρια Πενταγιώτισσα – Ελλάδα, ένα πρόσωπο, πολλές οι όψεις, με γέλιο,δάκρυ, συγκίνηση, προβληματισμό. Όπως είναι οι περισσότερες μέρες της ζωή μας .

Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια - σύνθεση κειμένων: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Διασκευή: ΒΛΩΤΙΝΑ ΠΟΥΔΑΡΑ

Κατασκευή σκηνικού: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΙΝΗ

Χορογραφίες: ΝΕΦΕΛΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ

Κοστούμια /μακιγιάζ/κομμώσεις :Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Επιμέλεια αφίσας : ΤΣΙΡΩΝΗ ΜΑΙΡΗ

παίζουν:

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ, ΝΤΟΡΑ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, ΝΕΦΕΛΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΩΜΑΣ ΑΥΖΩΤΗΣ, ΒΛΩΤΙΝΑ ΠΟΥΔΑΡΑ, ΔΩΡΑ ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑ, ΑΝΘΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ, ΜΑΡΤΖΗ ΒΑΙΤΣΑ, ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΟΜΠΟΣ

Ευχαριστούμε το Δήμο Αγρινίου και ιδιαίτερα την κ. Μαρία Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχο Πολιτισμού ,για τη παραχώρηση παραδοσιακών στολών.

Για την υλοποίηση του σκηνικού μας ευχαριστούμε τους :

τον κο Σταύρο Γρίβα ,Γρίβα 19 Αγρίνιο, ΧΡΩΜΑΤΑ - ΒΕΡΝΙΚΙΑ - ΣΙΔΗΡΙΚΑ, την κα Ρούλα Γουρνάρη , ΤΕΧΝΟΜΟΤΟΡΣ Γουρνάρης, Δεληγιώργη 6,τον κο Ανδρέα Μπαρμπάτση AM ELECTRIC Ηλεκτρικές Εφαρμογές .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

** ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την ημέρα της παραστάσης από 19:00 έως 21:00.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα